Vår resa - del 29

Jag vill börja denna del av vår resa med att säga att mycket av det som kommer nu är äkta dagboksinlägg som jag skrivit under tiden allt har pågått. Jag kommer, om det behövs, att lägga till anteckningar som kan förklara eller dylikt om jag känner att det behövs. Är något otydligt så får ni absolut ställa frågor, antingen direkt här i inlägget eller privat. Jag har absolut inget emot att prata om detta och jag skäms verkligen inte för att jag sagt och gjort vissa saker som många säkert inte kan förstå då de inte själva varit i vår situation. 

Jag har inte redigerat något alls för att skydda mig själv. Däremot så har jag tagit bort delar som kan vara känsliga för andra, eller kanske saker som andra inte vill att allmänheten ska få veta. Många gånger har jag bara skrivit en initial, då är det för att personen inte vill bli nämnd i bloggen, något jag vill att alla accepterar. Jag kommer att hålla samma initial för samma person genom hela resans gång. Initialerna kommer inte att ha något med den verkliga personens namn att göra, utan kommer endast att utgå från när personen nämns. Första personnamnet som är borttaget kommer att få initialen A, nästa kommer att få B och så vidare. Jag hoppas att det inte ska ge allt för mycket besvär för er läsare. 

Jag hoppas också att ni kan bortse från eventuella stavfel, syftningsfel och liknande. Jag har redigerat bort en del, men jag vill inte ändra för mycket då det många gånger speglar hur jag känt i situationen, när orden bara rinner ur mig och tårarna gör det svårt att se. Då kan det vara svårt att bry sig om hur språket låter.

 

 

2016 fortsättning

2016-10-14 - ruvdag 13

Imorse tog jag min sista Crinone. Nu ska förhoppningsvis kroppen producera tillräckligt progesteron själv för att Gollum ska stanna kvar och trivas. Jag har forfarande inte fått någon blödning (wohoo!) och det är bara två dagar kvar till testdag (eller en och en halv eftersom det är kväll nu!). Jag blir helt galen av denna väntan, samtidigt som jag är så nervös och rädd för ett minus att jag nästan fegar och vill skjuta testet framför mig. Som det är nu så kan jag intala mig själv att jag är gravid och att det kommer att gå bra, men  jag testar och får ett negativt svar så kan jag inte låtsas längre. Då måste jag se sanningen i vitögat. Samtidigt så är det ju faktiskt så att om jag är gravid (vilket jag är!!!) så får jag det "svart på vitt" när jag testat, vilket såklart kan vara skönt. 

 Stöttpelare ❤️

00:38

Nu kommer blödningen. Jag känner det verkligen. Det är en speciell känsla i kroppen när mensen ska komma, och just nu har jag den känslan. Lindrig mensvärk, men en "tomhets"/"sugande" känsla i mage och underliv. Låren känns smått avdomnade. Kan inte förklara det bättre, men jag känner att blödningen inte är långt borta nu. Vi bestämde redan innan att vi gör ett test imorgonbitti, men jag känner tyvärr redan nu att det lär vara kört. Det är såklart möjligt att blöda när man är gravid, läste någonstans att 30% av alla kvinnor gör det, men jag kan inte tänka mig att detta är så. Förmodligen har jag bara lite längre mellan ägglossning och mensstart. Oftast har man 14-16 dagar, och imorgon är det dag 18 efter ägglossningssprutan. Dessutom kan Crinonen försena mensen. Undrar verkligen om jag kommer att få någon sömn alls inatt! 😭

01:18

Dessutom är jag illamående nu också. Jävla skit! Kom igen Gollum, håll dig kvar för allt vad du är värd!!!!

 

2016-10-15 - ruvdag 14

Helvete, jag plussade!!!

 

 14:26

Just nu mår jag galet illa. Jag har ont i magen och jag är sjukt trött efter nattens dåliga sömn. Ligger på soffan och försöker hålla illamåendet i schakt. Men vem bryr sig, för JAG ÄR FUCKING GRAVID!!!!!

 Typ två minuter efter inlägget ovan skrevs.. 

 

2016-10-16 - testdag

Jag klarade morgonens test också.  Jag kan dock fortfarande inte fatta det. Tänk att jag är gravid! Jag ska ringa in till RMC nu för att berätta att jag har plussat. Sen kommer jag att få hem papper med kallelse till tidigt ultraljud. Det lär bli i vecka 8-9 så om en 4-5 veckor kanske. Som jag längtar! ❤️

 FUCKING PLUS!!!
 
Happy and pregnant
 
YAAAAY
 

 11:04

Jag är galet handbollssugen just nu. Jag vill bara spela! Inte för att jag kan göra det, men jag vill! Att inte få spela handboll är nog det enda negativa med att äntligen ha plussat! 

 

Sammanfattning omgång 3:

 • Antal sprut med nässpray: 82
 • Antal sprutor Sofie tagit på sig själv; 13
 • Antal sprutor/blodprov andra tagit på Sofie; 5
 • Antal sprutor/blodprov på Fredrik; 0
 • Antal vul; 3
 • Antal äggblåsor; 13
 • Antal mogna ägg; 7
 • Antal stick för att leta spermier; 0
 • Antal spermier hittade; -
 • Antal ägg befruktade; 4
 • Antal embryon insatta; 1
 • Antal embryon till frysen; 2
 • Tid från start till slut; 50 dagar från spraystart till testdag
 • Antal dagar med Crinone: 15
 • Antal tabletter/vitaminer/smärtlindring Sofie; vitaminer: 248, mot illamående: 1, smärtlindring: 7
 • Antal tabletter/vitaminer/smärtlindring Fredrik; lugnande: 0, smärtlindring: 0
Resultat på testdagen; Gravid!!!

 

2016-10-17 - V 4+4 (?)

Idag har det varit en ganska jobbig dag. Jag har jobbat hela dagen, och då suttit på en cykel. Brösten är jätteömma så varje gupp eller ojämnhet i marken känns som om brösten ska explodera. Dessutom har jag varit ganska illamående idag, speciellt så fick jag en dipp mitt på dagen. Jag satte på mig åksjukearmband och de hjälpte en del, men det var ändå ganska så jobbigt. Och nu är jag helt slut och väldigt hormonell. Jag går och oroar mig för missfall, jag går och oroar mig för att vi inte ska se något hjärta som slår när vi ska på ultraljud. Jag vill inte oroa mig nu, jag vill få njuta ordentligt av att jag faktiskt är gravid! Men under kvällen har jag fått "mensvärk" (okej, jag vet att det bör vara växtvärk, men det känns som mensvärk), och självklart oroar det mig. Men det är väl vad som väntar mig nu. Ett liv av oro. Jag hoppas bara att jag snart ska kunna lära mig njuta mellan varven också! 

Fina Gollum, stanna hos mig i åtta månader till nu! ❤️

 Illamående på cykel
 
Inget rekommenderat fordon i mitt tillstånd! 
 

2016-10-18 - V 4+5

Idag har mitt illamående varit mycket bättre - vilket självklart gjort mig orolig eftersom jag då är rädd att hormonet slutat produceras, vilket innebär missfall. Jag gör mig själv galen! Men jag har också kunnat njuta lite idag. Vetskapen om att jag är gravid är underbar och den gör mig så lycklig! Jag har bestämt att detta SKA gå vägen, så är det bara! 

I övrigt är jag fortfarande öm i brösten och jag hade lite molvärk imorse och jag känner att lite till är på g nu. Eller växtvärk ska jag kanske kalla det. Jag har också varit både trött och hungrig idag. Min dag har praktiskt taget bestått av mat och sömn. Jag sov till sju, men somnade tidigt igår och låg kvar och halvsov till tio imorse. Sen efter frukost (jag åt i typ 2,5 timmar!) var klockan förbi lunchdags, så jag tog en dusch, sittandes i badkaret (vill helst bada, men vågar inte än, de rekommenderar att man skippar bad två veckor efter äp, men självklart är jag extra orolig nu och väntar extra länge) och efter bara en liten stund så somnade jag! Tror jag sov nästan en timme där! Helt sjukt. Och nu är jag väldigt trött igen. Men det gör mig bara glad, jag gillar att sova! 

Imorgon kommer nog bli en lika lugn dag, jag behöver det för att förbereda mig inför helgens jobb, jobbar torsdag, lördag och söndag. Så jag behöver min sömn! 

Fina Gollum, jag mår gärna hur dåligt som helst så länge du mår bra! ❤️

 

2016-10-19 - V 4+6

Jag har inte haft särskilt med biverkningar idag. Jag har varit lite trött, men det är jag ofta. Lite ont i magtrakten också, vilket fortfarande oroar trots att jag vet att det bör vara växtvärk. Brösten är fortfarande ömma. Men i övrigt har jag mått bra idag. Men jag känner mig ändå (eller det intalar jag mig iallafall) gravid. För det är jag ju. Gravid. Trots att jag inte har smält det än så är där ett litet, litet embryo i mig som så småningom ska utvecklas till en bebis! 

Jag har idag också bokat in mig på inskrivningsbesök på mvc. Det gjorde att allt såklart känns mer verkligt. Dock var där lite kö, så vi har tid vecka 46, den 16/11, när jag kommer att vara i vecka 9 (8+6) om mina beräkningar stämmer. Jag har också försökt lära mig hur man "säger" de olika veckorna. Som nu har jag räknat ut att jag bör vara i vecka 4+6, vilket innebär att jag är i vecka 5. Det är så jag förstått det iallafall. Känns inte ett dugg logiskt. 

Såhär liten, som ett enda vallmofrö var Gollum ❤️
 

 

2016-10-20 V 5+0

Jag har haft en hel del molvärk idag, men inget större illamående, och det illamående jag haft har förmodligen varit hungersillamående. Jag har fortfarande ont i brösten och idag fick de knappt plats i BH:n, så jag antar att de ha växt lite. Helt sjukt att det redan kan hända så mycket! Jag är fortfarande väldigt rädd att något ska hända och att Gollum inte ska stanna kvar, men jag försöker också att njuta ordentligt av att jag faktiskt är gravid. Det är så underligt att äntligen vara här, efter alla dessa år som vi kämpat! ❤️

  

2016-10-21 - V 5+1

Idag när jag vaknade insåg jag att jag inte har så ont i brösten längre, vilket såklart oroar mig något kopiöst. Inget illamående idag, men eftersom det fortfarande är morgon och jag inte har mått illa någon annan morgon så oroar jag mig inte för det än. Det enda gravidsymptom jag med säkerhet kan säga att jag har är att jag kissar oftare. Jag har vaknat nästan varje natt den senaste veckan för att jag behövde kissa, så även inatt. Åh, låt detta hålla i sig! 

Sen igår kväll fick jag en galen smärta i magen, som en kniv som plötsligt stacks in och vreds runt långsamt. Det pågick i några minuter och gick sen över helt. Snälla låt det vara en rejäl expandering av livmodern!

Kväll: 

Inte mycket illamående idag. Mest nu på kvällen, men det beror nog mer på att jag åt för mycket. Brösten har ömmat mindre, men fortfarande ömmat, och under kvällen har bröstvårtorna börjat klia. Innan idag fick jag rejäla "stick" i vänstra bröstet, de var rätt smärtsamma, men gick över hyfsat fort. Har kissat massor idag, speciellt på kvällen! Och ätit helt för mycket! Och varit lite småtrött. Lite, lite molvärk en liten stund, men är inte jätteorolig för den längre. Allt går upp och ner. Ena sekunden är jag säker på att allt kommer gå bra, i nästa är jag mer negativ. Men detta ska gå bra! Så är det bara! 

Heja Gollum! ❤️

 

Tack för att ni tagit er tid att läsa såhär långt. Jag hoppas att ni vill fortsätta följa med när jag berättar om vår resa.  

Och var inte rädda att höra av er om ni undrar över något, eller vill dela med er av era egna historier eller kanske bara har en tanke eller åsikt. Jag blir så himla glad när jag får höra från er.

 

Tidigare delar: 

Resan, Sofies essens | IVF, IVF - Försök 3, Resan 2016, Vår Resa | |
Upp