Vår resa - del 28

Jag vill börja denna del av vår resa med att säga att mycket av det som kommer nu är äkta dagboksinlägg som jag skrivit under tiden allt har pågått. Jag kommer, om det behövs, att lägga till anteckningar som kan förklara eller dylikt om jag känner att det behövs. Är något otydligt så får ni absolut ställa frågor, antingen direkt här i inlägget eller privat. Jag har absolut inget emot att prata om detta och jag skäms verkligen inte för att jag sagt och gjort vissa saker som många säkert inte kan förstå då de inte själva varit i vår situation. 

Jag har inte redigerat något alls för att skydda mig själv. Däremot så har jag tagit bort delar som kan vara känsliga för andra, eller kanske saker som andra inte vill att allmänheten ska få veta. Många gånger har jag bara skrivit en initial, då är det för att personen inte vill bli nämnd i bloggen, något jag vill att alla accepterar. Jag kommer att hålla samma initial för samma person genom hela resans gång. Initialerna kommer inte att ha något med den verkliga personens namn att göra, utan kommer endast att utgå från när personen nämns. Första personnamnet som är borttaget kommer att få initialen A, nästa kommer att få B och så vidare. Jag hoppas att det inte ska ge allt för mycket besvär för er läsare. 

 

Jag hoppas också att ni kan bortse från eventuella stavfel, syftningsfel och liknande. Jag har redigerat bort en del, men jag vill inte ändra för mycket då det många gånger speglar hur jag känt i situationen, när orden bara rinner ur mig och tårarna gör det svårt att se. Då kan det vara svårt att bry sig om hur språket låter.

 

 

2016 fortsättning

2016-10-07 - ruvdag 6

Jag är hostig som fan denna morgon. Tog Crinonen för bara en stund sedan, och det känns som om jag hostar ut den direkt igen, hur mycket jag än kniper! Jag hoppas verkligen Gollum håller sig kvar trots min hostas jäkla försök att skicka ut det! Precis som jag skrev igår så känns det som att de flesta biverkningar/känningar (vilket som är vilket är det helt omöjligt att veta!) har försvunnit. Brösten är fortfarande dryga, men i övrigt känner jag mig som vanligt. Förutom halsen och hostan såklart, men det kan jag inte beskylla behandlingen för, det är Fredrik som får skulden för det. 

Iallafall så är det nu ännu en ny lång dags väntan innan jag får gå och lägga mig och lägga ännu en ruvdag till handlingarna. Sakta, sakta, sakta går det framåt. (Sa jag att det går sakta förresten?)

Senare;

Inatt (jag vet inte varför vi får brev på nätterna, nej) så hade brevet om infrysning kommit och två embryon hade klarat sig till frysen! Så fantastiskt skönt, vilket lättnad att veta! Jag har inte insett vilken tyngd det varit att inte veta, men nu är jag så galet mycket lättare! (Men Gollum, stanna ändå kvar! Isbjörnarna är ska bli dina syskon!

 Våra små isbjörnar! 
 

 

2016-10-08 - ruvdag 7

Jag är så nojig hela tiden. Igår hade jag något som kan beskrivas som lite mensvärk. Ingen blödning kom och ingen värk idag, men jag har inte heller särskilt ont i brösten längre heller. Lite lite, men inte alls mycket. Jag vet att det inte behöver betyda något, men just nu gör det mig lite deppig att symptomen försvinner ett efter ett. Men jag tänker inte ge mig! Gollum ska bli kvar, så är det bara! Om 8,5 månader ungefär så ska jag bli mamma. PUNKT! Jag är så trött på väntan, så trött på att se att det händer för andra människor. Nu är det fan vår tur. Så se till att hålla fast Gollum, jag tänker inte ge upp!!!

Eftermiddag;

Ligger på soffan nu och vilar, är helt slut och rätt så illamående. Tror dock mer att det tyder på att jag ätit för mycket socker än att det skulle ha med graviditet att göra. Har i övrigt haft lite mer stick/ilningar idag, men ingen mensvärk som igår. Jag läste på lite och det verkar som att livmodern börjar växa ganska fort efter att embryot fäst, och det ska tydligen kännas som mensvärk. Så har jag tur så är det det som händer! 

 

2016-10-10 - ruvdag 9

Nu är praktiskt taget hela min kropp återställd efter ägglossningssprutan och äggplocket. Väldigt lite ömhet kvar i brösten bara, och då endast vid beröring. I övrigt känner jag mig som vanligt. Förutom att jag forfarande har ont i halsen och en massa hosta. Men förhoppningsvis är det snart över också. 

Jag kan inte fatta att tiden går så galet långsamt! Trots att vi har haft grejer att göra precis hela denna helgen, så känns det ändå som att tiden har krupit fram. Kan inte med ord beskriva hur mycket jag längtar till på söndag, då jag äntligen får testa och äntligen få mitt plus! För ett plus ska jag definitivt ha, det är inget snack om saken! 

 

2016-10-11 - ruvdag 10

Idag är jag galet nervös. Detta på grund av att idag och imorgon är väldigt kritiska dagar. Dag 10 och 11 är de dagar jag börjat blöda tidigare. -Fast vänta nu. Det är efter äggplock! Nu är dagarna räknade efter insättning. Det innebär att dag 10 & 11 efter äggplock var i förrgår och igår. Och att jag idag hamnar på dag 12 efter äggplock! Inte för att det gör mig mindre nervös direkt, men ändå! Dag 10 & 11 är alltså avklarade! Det är definitivt något att fira. Har dock lite, lite molvärk och en konstig känsla i magen, men vi hoppas att det inte betyder något! Förutom att livmodern växer såklart, det vill vi verkligen ska hända. 

Har förresten haft mardrömmar nu igen, inte specifikt om barn och ivf och så, men jag tror ändå att det är min oro som gör att drömmarna kommer. 

Lunchtid;

Jag är lite orolig just nu. Min mage mår inte bra, den är i full gång, precis som den brukar vara innan mens. Jag hoppas verkligen att ingen blödning är på väg, jag orkar inte ett misslyckande just nu! Jag vill vara gravid NU! 

Kväll;

Har haft molvärk av och till idag, dock inte direkt smärtsamt utan lite obehagskänsla bara. Lite stickningar i äggstockarna också. Men änsålänge ingen blödning!

 

2016-10-12 - ruvdag 11

Jag har sovit ganska dåligt inatt. Jag kunde inte somna förens efter 12, sen vaknade jag av att jag behövde kissa 20 över 4, sen kunde jag inte somna om för att jag hade ont i halsen. Jag vände och vred mig till runt fem då jag gick upp för att äta, var GALET hungrig! Efteråt kunde jag äntligen somna om ett par timmar till. Ingen bra natt. Men jag är ändå ganska positiv idag, brösten har börjat ömma igen vilket jag ser som ett gott tecken. Det går så långsamt, men det är iaf äntligen onsdag och snaaart är det testdag! Bara fyra fucking dagar till! Jag kan inte vänta!!! 

Kväll;

Har haft molvärk idag igen, speciellt under kvällen. Sitter ganska långt ner, typ 5-7 cm under naveln. Håller på fortfarande och jag hoppas allt jag orkar på att det bara är livmodern som växer! Har varit väldigt trött idag, det kan jag väl tacka min goda natts sömn för! Sov i tre timmar under dagen och är ändå helt slut nu klockan tio. Jag tänkte jag ska försöka sova länge imorgon eftersom jag ska jobba. Hur jag ska orka det annars har jag ingen som helst aning om! 

 Låt det bara vara livmodern som växer, snälla, snälla, snälla!!!

 

2016-10-13 - ruvdag 12

Änsålänge ingen blödning. Jag har fortfarande lite molvärk dock. Men mina blödningar brukar oftast börja under natten, vilket innebär att jag märker av dem på morgonen eller sent på kvällen så förhoppningsvis ska jag klara av dagen idag utan blödning (och de närmsta åtta-ish månaderna!!), vilket är bra eftersom jag ska jobba i eftermiddag. 

Sömnen inatt har varit okej. Jag vaknade dock 1-1,5 timme efter att jag somnat. Jag vet inte av vad, men jag hade väldigt ont i magen och jag var sjukt illamående! Fick ligga och vända och vrida mig ett litet tag innan jag kunde somna om. Resten av natten har jag dock sovit som en sten! 

Kväll;

Idag har jag varit illamående i omgångar. Jag undrar om det är kycklingen jag åt igår eller något, det var första gången vi köpte hem den. Det har varit väldigt drygt, men jag lånade åksjukearmband när jag jobbade och det underlättade litegrann iallafall, så det var skönt. Eller så var det bara så att jag i allmänhet inte var illamående vid den tiden. Tyckte det var rätt så jobbigt att jobba idag, både på grund av illamåendet, men också på grund av att folk röker så mycket och det luktar horribelt! Och jag har rätt så bra luktsinne så jag känner det på långt håll. Sjukt drygt! 

Men i övrigt har jag känt mig helt okej idag, halsen är bättre och magen/molvärken känner jag nästan bara av när jag hostar. Så skönt! Imorgon tar jag min sista Crinone och sen är det bara två dagar till testdag! Som jag längtar!

 

 

Tack för att ni tagit er tid att läsa såhär långt. Jag hoppas att ni vill fortsätta följa med när jag berättar om vår resa.  

Och var inte rädda att höra av er om ni undrar över något, eller vill dela med er av era egna historier eller kanske bara har en tanke eller åsikt. Jag blir så himla glad när jag får höra från er.

 

Tidigare delar: 
Resan, Sofies essens | IVF, IVF - Försök 3, Resan 2016, Vår Resa | |
Upp