Vår resa - del 26

Jag vill börja denna del av vår resa med att säga att mycket av det som kommer nu är äkta dagboksinlägg som jag skrivit under tiden allt har pågått. Jag kommer, om det behövs, att lägga till anteckningar som kan förklara eller dylikt om jag känner att det behövs. Är något otydligt så får ni absolut ställa frågor, antingen direkt här i inlägget eller privat. Jag har absolut inget emot att prata om detta och jag skäms verkligen inte för att jag sagt och gjort vissa saker som många säkert inte kan förstå då de inte själva varit i vår situation. 

Jag har inte redigerat något alls för att skydda mig själv. Däremot så har jag tagit bort delar som kan vara känsliga för andra, eller kanske saker som andra inte vill att allmänheten ska få veta. Många gånger har jag bara skrivit en initial, då är det för att personen inte vill bli nämnd i bloggen, något jag vill att alla accepterar. Jag kommer att hålla samma initial för samma person genom hela resans gång. Initialerna kommer inte att ha något med den verkliga personens namn att göra, utan kommer endast att utgå från när personen nämns. Första personnamnet som är borttaget kommer att få initialen A, nästa kommer att få B och så vidare. Jag hoppas att det inte ska ge allt för mycket besvär för er läsare. 

Jag hoppas också att ni kan bortse från eventuella stavfel, syftningsfel och liknande. Jag har redigerat bort en del, men jag vill inte ändra för mycket då det många gånger speglar hur jag känt i situationen, när orden bara rinner ur mig och tårarna gör det svårt att se. Då kan det vara svårt att bry sig om hur språket låter.

 

 

2016 fortsättning

 

2016-09-30

08:16

Idag har jag startat dagen med att trycka in Crinone i va-Jay-Jayn. Man får en "pinne" som är fylld med gel och som man för in hela vägen i underlivet. Sen trycker man på botten av pinnen så trycks gelen ut. Jag är lite nojig eftersom en del av gelén hamnade på en del av "pinnen" som man plockar av, en liten del på mitt finger och en liten del på mitt lår (det var inte det lättaste detta!). Men förhoppningsvis så har jag fått i mig tillräckligt. Nu är det bara väntan som gäller, idag får vi veta om det finns något att sätta in! Åhhh, vad jag hoppas! De ska ringa i eftermiddag, och tiden kan inte gå fort nog!

I övrigt så har jag fortfarande smärtor i magen, men inte allt för illa åtminstone. Ska nog kunna ge mig ut idag och köra mina föräldrar till tåget tror jag. Bara att bita ihop och tänka att jag gör allt för något bra! ❤️

 

13:34

Galet nervös! Vill bara att de ska ringa! Mår jätteilla av nervositet, jag vill bara veta! Gud vad detta är jobbigt!

Fortfarande smärtor. Knaprar alvedon, men de hjälper knappast. Som vanligt med mig och smärtlindring. Försöker dock att leva som vanligt och inte visa för Fredrik hur ont jag har, han behöver inte tycka synd om mig, för jag vet ju att det kommer att bli bra relativt snart. 

 

13:57

Nu har de ringt! 4 befruktade och en eller flera osäkra. Så härligt! Började gråta av lycka, ett steg längre denna gången! Så imorgon klockan 12.00 blir det en insättning, vår första någonsin! Som jag längtar!!!!

 

15:32

Kan fortfarande inte fatta att vi har återinförande imorgon! Jag är så nervös, hur ska detta gå!?

 

16:53

Var nere på gården innan samtidigt som vi gick ner med tvätten. Så skönt med frisk luft, men seriöst, det känns som att äggstockarna och livmodern ska ramla ut genom röven på mig när jag går! Helt sjukt. Dessutom är min mage svullnare än jag hade önskat, börjar nästan se smått gravid ut - snyggt! Men jag vet ju att det går över så det är bara att bita ihop! 

 

19:43

Eftersom det är insättning imorgon så har jag idag tryckt i mig en massa ananas. Har fått höra att det ska vara bra av någon anledning, speciellt den lite hårdare delen i mitten (fråga mig inte hur vetenskapligt det är - jag testar ändå!). Jag försöker gärna om det finns minsta chans att det kan hjälpa. Nu jävlar ska jag bli gravid!!!!

Mums!
 

 

2016-10-01

07:43

Galet nervös! Kan inte fatta att jag idag ska göra min första insättning! Jag hoppas och ber för allt jag har att det ska sätta sig direkt. Jag vill vara gravid nu!!! 

12:02

Nu sitter vi här på RMC igen, i fina sjukhuskläder, och väntar. De är lite försenade idag, men det gör oss ingenting. Snart är det dags att sätta in ett embryo i mig. Åhhh, jag är så nervös! Helt galet! Hoppas allt går bra!!

 
 
 

12:56

Nu är ett väldigt, väldigt fint embryo insatt och två veckors väntan på testdag ligger framför oss. Insättningen gick bra, det gick fort och ingen smärta över huvud taget. Läkaren sa att jag var lite svullen och hade lite vätska, vilket är tecken på lite överstimulering, så jag skulle dricka mycket och äta salt närmsta veckan. Men jag är bara glad för det då jag hört att det är högre chans att bli gravid om man är lite övetstimulerad. Gud, hur ska dessa två veckorna gå!? Jag går redan som på nålar och tror att embryot ska ramla ut! 😂😂

Lilla embryot ❤️
 
 

 16:39

Shit alltså, det är helt galet så trött jag är! Vill bara sova typ hela tiden. Undrar om det är hormonerna jag tagit så länge (och fortfarande tar), eller om det är för att jag går omkring och har ont i magen efter plocket. Inte för att det spelar något roll egentligen, trött är jag iallafall. Måste passa på att sova nu innan vi ska iväg ikväll. 

Är också ganska så illamående, vilket kanske inte är jättebra när vi ska iväg och äta, men det går nog bra. Illamående är ett tecken på överestimulering (ett av flera jag har), så det går nog snart över när vätskan i buken lagt sig. Det är bara att acceptera, förhoppningsvis så kommer det något bra ur det hela om nio månader! ❤️

 

Tack för att ni tagit er tid att läsa såhär långt. Jag hoppas att ni vill fortsätta följa med när jag berättar om vår resa.  

Och var inte rädda att höra av er om ni undrar över något, eller vill dela med er av era egna historier eller kanske bara har en tanke eller åsikt. Jag blir så himla glad när jag får höra från er.

 

Tidigare delar: 

Resan, Sofies essens | IVF, IVF - Försök 3, Resan 2016, Vår Resa | |
Upp