Tejpbekymmer och badattiraljer

God torsdagskväll på er! (Jag var tvungen att kolla vilken dag det var innan jag skrev och woho! - snart helg!)
 
Vi har haft en spännande dag här hemma. Mamman i detta hushåll har nu, som hon tidigare beklagat sig över, varit förkyld i vad som känns som en evighet och idag gick det så långt att hon vägrade lämna hemmet alls. Minimarodören brukar sällan acceptera detta tystlåtet så alla knep har idag varit tillåtna. Vi har lekt massor, ätit typ 100 gånger och vält ungefär hela hemmet. Men marodören har varit på bästa humör och bara haft en 20-30 utbrott. De flesta för att mamma har mage att inte orka bära på henne hela tiden. 
 
När hon slutligen somnade för sin dagsvila (inte en minut för tidigt för hennes sömntörstande mamma) pysslade modern med spännande hemligheter. Det mest spännande var att försöka få upp tejprullen, vilken jag tyckte var helt ologisk. Jag snurrade sjuttionelva varv innan jag insåg att pilarna pekade på stället där rullen skulle öppnas, inte det håll en ska rulla upp tejpen på. Logiskt? Nej!
 
#heltfelhåll
 
Efter uppvaknande av ovan nämnda marodör så började humöret tryta på mini. Desperata mamman (alla knep tillåtna) tog då båda överfulla leksakssäckarna och hällde dem rätt ut över golvet, la sig bland dem och agerade klätterställning. Samma mamma är nu väldigt otaggad på att röja tillbaka allt igen. Det hade varit lättare att bara gå med på ungens krav och köra till Leos lekland. Men varför göra det enkelt för sig?
 
Kvällsnöje
 
När (just idag) högt ärade pappa kom hem (som ungen tjatat om hela dagen. -Pappa? - Pappa jobbar. -Pappa? -Pappa jobbar. i oändlighet), tror ni att hon då vill umgås med honom? Nope, hon letar upp mamma som om hon vore en blodhund som sniffat sig fram till en hjort. Slutligen fick pappan erbjuda bad för att mamman skulle kunna få gjort sitt pluggande. Sen var det nattning. Då tänkte även mamman avnjuta ett lugnande bad efter dagens strapatser. Fast först plocka ur udda föremål ur badkaret. Vad som klassas som badleksaker här hemma är högst oklart. Sjunker ner och stänger öronen för att bara njuta. Att barnets rum låg vägg i vägg och barnet bestämt inte skulle sova (Maaaaammaaaaaa! Maaaaaammaaaaaa! MAAAAAAAAAMMMAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!) gjorde badet lite mindre njutbart. När kiddo sen stod och bankade på sin sovrumsdörr för att komma ut så insåg vi att det kanske var något mer som låg bakom. Hungrig? Jodå! Vräkte i sig mat och slocknade sen på en kvart. Årets föräldrar här. Efter att stackars pappan stått ut med den halvlånga (1,5 timme) nattningen så står han nu, 22:39 och lagar middag (tänk så kontinentala vi är!). Och denna mamma ska nu städa vardagsrum. Heja oss, det är kul att ha barn! 
Hålslev och grytunderlägg funkar utmärkt i badet!
 
 
Ha en fin torsdag(natt) så hörs vi snart!
❤️
 
Förresten! Skulle ni råka gilla detta inlägg så får ni gärna klicka på det lilla hjärtat där det så pedagogiskt står "gilla" här under. Det hade jag uppskattat! 
Allmänt, Barn, Familj, Sienna, Vardag | |
Upp