Morsdag

(null)

Morsdag. Min första morsdag med ett barn i min famn. Men inte min första morsdag med ett barn i hjärtat. Inte min första morsdag som en mamma. 

Under helt för många år har morsdag varje år varit en fruktansvärd påminnelse om vad jag saknat. En påminnelse om det jag ville ha mest i världen men inte hade. Många därute lider fortfarande denna dag. De har inte kommit så långt som jag, de har inte fått glädjas över att äntligen få sitt efterlängtade knyte. Idag tänker jag på er. Idag tänker jag på er mammor som är mammor, men som ännu inte fått sina efterlängtade barn. 

Jag vet hur det är att vara en mamma utan ett barn. Att vara en mamma med ett barn i hjärtat. Jag hoppas så att ni också ska få uppleva det ni önskar mest, det jag vet är er enda egentliga önskan. 

Idag tänker jag på er!
❤️


Mobilblogg, Resan | | Kommentera |

Wohoo

Hej fina!
Jag kan inte fatta att tiden bara rusar så förbi, jag har aldrig tid att sitta ner i ett par minuter och bara vara (eller blogga!). Men nu sover kiddo för en stund, liksom båda katterna och maken, så jag passar på att försöka uppdatera om livet här. Vi har försökt att njuta till max av de fina dagarna och av vår sista tid som gemensamt föräldralediga. Nästa vecka jobbar jag och sen börjar även Fredrik jobba. Jag jobbar endast måndag till tisdagen veckan efter, men Fredrik jobbar hela juni och en bit in i juli innan han går på sommarlov. Jag längtar redan dit! 
 
Men vi har som sagt försökt njuta till max. Vi har varit i parker och myst mycket hemma på gården. Promenader, shopping och annat har gjort att tiden gått fort. Men lite extra har vi hunnit med.
 
I förra fredagen (på Siennas 11 månadersdag) var vi i Göteborg då Fredriks klass åkte på klassresa. Universeum först, sen lunch och slutligen Liseberg. Sienna hade såå kul! Stora barn är fantastiskt roligt, djuren på Universeum var häftiga (speciellt de stora fiskarna - hon kunde stå i evigheter och titta på dem), men det bästa av allt, alla kategorier, var karusellerna! Jag trodde inte att det skulle finnast något hon kunde åka, men jodå. Vi började med en liten båtkarusell som långsamt guppade i sin bana. Sienna tyckte att taket på båtarna var roligast av allt, utom möjligtvis Lisebergskaninerna som var utsatta lite här och var. Vi insåg att hon nog tyckte den var lite mesig och att hon förmodligen ärvt sin mammas karusellbesatthet, daredevil som hon är, så vi tänke steppa upp det lite. Vi hittade en karusell som hon fick åka, den gick runt och den hoppade. Jag var först lite osäker på om hon skulle bli ledsen och tycka den var jättejobbig då hon ju faktiskt inte är mer än 11 månader. Hon var definitivt yngst av barnen som åkte den (jag åkte självklart med, det lät som att jag satte ungen på själv och gick därifrån!), men lätt tuffast. Grät gjorde hon bara när åkturen tog slut! Älskade lilla tjejen ville inte alls gå av när det var slut. Tre gånger på raken åkte vi och hon var lika glad varje gång. Vi gav också drakbåtarna ett försök, men även den var lite väl mesig och hon tyckte mest att det var kul att kolla på drakarna och sitta och vinka.
  (null)
Spännande att åka tåg
 
(null)
 
Tröttfis på tåget
 
 
Att sno de stora tjejernas handväskor var awesome!
 
 
Bland fiskarna på Universeum
 
(null)
 
  (null)
 
Slagen hjälte 
 
 
 
(null)
Finlunch med vikta servetter
 
Stora tjejen fick eget åkband 
 
Kaninturen var sådär...
 
Men ändå godkänd!
 
Karusell! 
 
Ser inte så exalterad ut, men åh så kul hon tyckte att det var!
 
Wiiiii! 😂😂😂😂
 
Drakarna var ingen höjdare, så det är bäst att hoppa av! 
 
 
 
Efter att ha somnat och sedan vaknat (och tvingats byta blöja) så var det helt kaos. Ungen vägrade somna och bara gallskrek. Det enda som slutligen kunde hjälpa (när vi hade typ 30 minuter kvar hem) var sjalen. Ibland vet jag inte vad vi skulle göra utan den! 
 
 
 
 
Nästa större grej som hänt är att vi blivit koloniägare! Vi hämtade nycklarna i onsdags och är såå taggade på att  fixa och dona där. Det finns en hel del att göra, men det är så roligt att pyssla där (även om jag mest sitter och tittar på när alla andra jobbar!), och så skönt att ha en egen trädgård att hänga i under sommaren. Som sagt, sjuukt taggade! 
 
 
Som sagt, det finns lite att göra..! 
 
Nu är det uppvak, så dags att lägga ner. Ha en fin dag finisar! ❤️
 
 
Allmänt, Familj, Kolonin, Sienna, Stunder, Vardag | Göteborg, Koloni, Liseberg, Renovera, Sienna, Trädgård, Universeum | | Kommentera |

Vår resa - del 13

(null)
Jag vill börja denna del av vår resa med att säga att mycket av det som kommer nu är äkta dagboksinlägg som jag skrivit under tiden allt har pågått. Jag kommer, om det behövs, att lägga till anteckningar som kan förklara eller dylikt om jag känner att det behövs. Är något otydligt så får ni absolut ställa frågor, antingen direkt här i inlägget eller privat. Jag har absolut inget emot att prata om detta och jag skäms verkligen inte för att jag sagt och gjort vissa saker som många säkert inte kan förstå då de inte själva varit i vår situation. 

Jag har inte redigerat något alls för att skydda mig själv. Däremot så har jag tagit bort delar som kan vara känsliga för andra, eller kanske saker som andra inte vill att allmänheten ska få veta. Många gånger har jag bara skrivit en initial, då är det för att personen inte vill bli nämnd i bloggen, något jag vill att alla accepterar. Jag kommer att hålla samma initial för samma person genom hela resans gång. Initialerna kommer inte att ha något med den verkliga personens namn att göra, utan kommer endast att utgå från när personen nämns. Första personnamnet som är borttaget kommer att få initialen A, nästa kommer att få B och så vidare. Jag hoppas att det inte ska ge allt för mycket besvär för er läsare. 

 

Jag hoppas också att ni kan bortse från eventuella stavfel, syftningsfel och liknande. Jag har redigerat bort en del, men jag vill inte ändra för mycket då det många gånger speglar hur jag känt i situationen, när orden bara rinner ur mig och tårarna gör det svårt att se. Då kan det vara svårt att bry sig om hur språket låter.

 

2016 fortsättning

 

 

2016-01-10

 

Dag sju med sprutor idag. Går ganska så bra även om Orgalutranen är lite smärtsam. Men idag var den inget jämfört med igår! Kommer ihåg att förra IVFen så tyckte jag inte själva sprutan var värst utan när innehållet spred sig. Denna gången tycker jag nog tvärt om, känns som att sprutan gör mycket ondare att trycka in än förra gången. Men kan såklart vara inbillning eller selektivt minne. Men, det spelar ingen roll hur ont det gör, in ska det, och förhoppningsvis blir det värt det denna gången! Är lite orolig över att de få biverkningarna jag märkt av innan typ helt försvunnit. Inte extremtrött, ingen huvudvärk och om det kniper i äggstockarna så är det så lite att det knappt märks. Förra gången vid denna tiden så hade jag inte heller några direkta biverkningar, och då fick jag bara ut tre ägg!! Håller tummarna att det ska gå bättre denna gången!! Imorgon är det dags för nästa vul. Hoppas nästan att jag inte får tid till äggplock än eftersom jag vill att äggen ska växa till sig ordentligt och bli riktigt många!! Usch, har nästan lite panikkänsla av tanken att detta också ska bli ett misslyckat försök utan befruktade ägg. Jag hoppas såklart att det inte blir så, men man vet såklart aldrig. Det är fruktansvärt jobbigt att man bara känner sig som en passagerare i detta, man styr inget för fem öre, läkarna har all kontroll tillsammans med typ slumpen eller ödet eller turen eller något. Eller kanske ens egen kropp, fast omedvetet så man inte kan styra det. Det är hela tiden så mycket som kan gå åt skogen som man inte kan göra något för att förhindra eller kontrollera, och man känner sig så maktlös! 


 

2016-01-11

 

Vul idag. Jag hade ganska så stora äggblåsor, men inte många. Tror där var ca sju stycken på mellan 15 & 17 mm. Sist när jag gjorde mitt andra vul (visserligen gjordes andra vul förra gången på sprutdag nio, och är på åtta idag) hade jag elva stora äggblåsor och fick ändå bara ut tre ägg. Det gör ont i hela mitt hjärta av rädsla att det ska gå på samma sätt denna gången! Hur ska jag klara det igen? Mitt hjärta brister mer och mer för varje bakslag!


Men jag försöker tänka positivt. Jag ska fortsätta spruta på ökad dos (går upp till 125 igen) och sen är det nytt ultraljud som gäller på onsdag. Preliminärt är äggplocket satt till fredag. Är där inte tillräckligt med äggblåsor hoppas jag att de låter mig spruta längre, även om de är rädda för överstimulering, vilket de är när man har många äggblåsor. Vilket jag har. Bara det att det verkar som att alla inte växer! 


Det gjorde rätt ont att trycka in sprutan idag igen, men det var inte så farligt efteråt när det spred sig. Sved lite, men la mig i ett bad och jag tror det hjälpte faktiskt. Känner inte av några biverkningar idag heller. Minimalt med knip möjligtvis, men inget annat. Hoppas det fortsätter så!!


 

2016-01-12

 

Gick bra med sprutorna idag också. Orgalutranen var smärtsam som vanligt, men det är bara att kämpa sig igenom det. Inga biverkningar förutom lite knip i äggstockarna, men inte särskilt smärtsamt eller mycket. Väldigt nervös för vad de ska säga på vul imorgon, det känns som att det inte är tillräckligt med ägg, och jag är livrädd för att de inte ska få ut många. Mitt hjärta brister bara av tanken att det inte ska fungera denna gången heller! Men jag måste försöka hålla mig positiv. Det finns inget jag önskar mer än att allt ska gå perfekt denna gången och sluta med en fullgången graviditet. Vill verkligen inget hellre här i världen! ❤️❤️


 

2016-01-13

 

Sådär, nu är äggplock inbokat. Jag hade fem äggblåsor på vardera äggstock, vilket är sämre än sist, men förhoppningsvis så ska där ändå vara ägg i fler. Så på fredag är det dags! Jag är verkligen jättenervös! Både på grund av risken att det bara är få ägg igen, och att inget ska bli befruktat, men också på grund av de sjuka smärtor jag hade sist jag var där. Detta trots att jag sa till dem att jag har problem med att smärtlindring och bedövning tar väldigt dåligt på mig. Och jag fick typ hur mycket som helst som ändå inte hjälpte. Men jag pratade med sköterskan idag och jag ska ha en annan person som sköter det denna gången. De byter in så jag får en sköterska som kan lägga annan medicin så jag ska få annan medicin direkt och förmodligen lägger de lite mer lokalbedövning också. Pratade med sköterskan som ska fixa allt sånt till mig och hon sa direkt att hon är mer generös med smärtlindring än kollegan jag hade sist, vilket är skönt. Är glad att de tar detta på allvar och ser till att jag får ordentligt direkt, speciellt som jag ofta har problemet att när jag väl fått ont så hjäper det inte hur mycket jag än trycker i mig. Så jag hoppas att det ska bli en lite mer behaglig upplevelse denna gången. 


Iallafall så kommer proceduren se ut på ungefär samma sätt som förra gången. Idag ska jag ta ägglossningssprutan (Otrivell) klockan 22.30. På fredag ska vi vara på plats klockan 07.30. Fasta innan gäller för båda, men jag får dricka vatten till klockan 06.00. Sen gör de Fredriks PESA/TESA 08.00 och mitt äggplock 10.30. Hoppas hoppas hoppas hoppas verkligen att detta ska fungera nu!!! Orkar inte med ännu en omgång av obefruktade ägg eller att det inte tar sig sen. Jag vill sååå gärna bli gravid!!!!!!!!!


 

Instruktioner inför äggplock nummer två

 

2016-01-13 (natt)

 

Tog Otrivellen 22.30 idag och det gick bra. Har lite huvudvärk nu och kan verkligen inte sova (01:10), men annars känns allt som vanligt. Jag blir nästan mer och mer nervös inför fredag, trots att jag försöker slappna av. Men det är inte det lättaste ska jag säga! Behöver verkligen sova nu, men det är svårt, jag är hyfsat trött, men ändå kan jag inte somna. Vet att jag hade samma problem förra gången. Vet inte om det beror på själva medicinen eller det är nervositeten, men det spelar ingen roll, irriterande är det iallafall! 


Har så himla konstig känsla dessutom. Till viss del längtar jag till äggplocket eftersom det är ett steg framåt. Samtidigt är det rätt smärtsamt, så på det sättet vill jag att det bara ska vara klart. Men efter äggplock är det risk för smärta och blödningar, och det längtar jag inte efter, så det hade jag också velat ha klart. Men då är vi genast inne på lördagen, dagen som vi riskerar att få beskedet att inga ägg är befruktade, och jag orkar inte höra det! Men om det nu skulle vara befruktade ägg så är nästa steg insättning. Det ska inte vara jobbigt alls vad jag hört, så där hade jag kunnat tänka mig att vara nu. Fast sen har man ju de sjukt jobbiga och nervösa dagarna fram till testdag där man bara väntar och väntar. De verkar sjukt jobbiga! Och risken för negativt test är ju alltid överhängande. Men sen om man testar positivt, då är man gravid! Fast samtidigt så har man flera veckors oroande över missfall fram till man är förbi vecka tolv. Sen kan man slappna av litegrann förhoppningsvis. Så där vill jag vara. Vecka tretton nästa tack! 


Det är jobbigt att längta och oroa sig på en och samma gång! 


 

2016-01-13 (02:00)

 

Sover fortfarande inte och har börjat få lite molvärk i nedre delen av magen, inte särskilt smärtsamt dock, men ungefär som man har innan mensvärken kommer igång. Dessutom måste jag vara väldigt försiktig när jag sätter mig ner, gör jag det för snabbt så är det smärtsamt. Är väl ägglossningen som drar igång antar jag! 

 

 

 

 

 

Tack för att ni tagit er tid att läsa såhär långt. Jag hoppas att ni vill fortsätta följa med när jag berättar om vår resa.

 

Och var inte rädda att höra av er om ni undrar över något, eller vill dela med er av era egna historier eller kanske bara har en tanke eller åsikt. Jag blir så himla glad när jag får höra från er.

 

 

 

 

Tidigare delar:

 

Vår resa - del 1
Vår resa - del 2
Vår resa - del 3
Vår resa - del 4 
Vår resa - del 5 
Vår resa - del 6
Vår resa - del 7
Vår resa - del 8
Vår resa - del 9
Vår resa - del 10 
Vår resa - del 11
Vår resa - del 12

 

Resan, Sofies essens | IVF, IVF - Försök 2, Resan 2016 | | Kommentera |
Upp