Sienna 1 år!

Jag kan inte förstå att min lilla tjej redan har fyllt ett år. Hur kan tiden bara ha rusat iväg sådär? Min stora lilla tjej, världens bästa, smartaste, starkaste unge. Förmodligen den enda i världen som är envisare än mig, och med all viljestyrka som kan existera i en enda liten kropp. Mitt älskade barn. 
 
Vi hade ett jättemysigt kalas för henne ett par dagar innan hennes födelsedag. Hon älskade verkligen att stå i centrum (ingen är förvånad!) och hon levde verkligen rövare. Det var så galet mycket folk att jag tyvärr inte hann prata ordentligt med hälften. Jag hann inte ta några direkta bilder heller, så jag hoppas på att andra har tagit! 
 
Stort tack än en gång till alla som var där och gjorde dagen så bra! Vi är så glada för att ni finns i vårt och Siennas liv! 
 
 
Gottebord
 
Födelsedagsgrisen med sin favorit, tillika nästkusin, Melker
 
Plättårta var en hit!
 
 
Liten tjej med drottningvinkning
 
Helt slut efter en hel dags firande
Familj, Födelsedagar, Sienna, Sienna växer och utvecklas, Stunder, Vänner | Bebis, Ett år, Ettåring, Födelsedag, Grattis, Kalas, Sienna | | Kommentera |

Midsommar 2018

Vi hade en så mysig midsommar i fredags. Vi firade med min kusin med familj och min bror med familj. Vi byggde midsommarstång, spelade kubb, åt god mat och hade allmänt trevligt. Fler dagar som dessa till folket! 
 
Sötkusinerna satt och matade varandra middagen igenom! 
 
Liten skrutta som tyckte att det var självklart att vara vaken klockan 23..!
Allmänt, Familj, Högtider, Stunder, Vänner | 2018, Familj, Midsommar, Midsommar 2018, Sommar | | Kommentera |

Vår resa - del 14

 

Jag vill börja denna del av vår resa med att säga att mycket av det som kommer nu är äkta dagboksinlägg som jag skrivit under tiden allt har pågått. Jag kommer, om det behövs, att lägga till anteckningar som kan förklara eller dylikt om jag känner att det behövs. Är något otydligt så får ni absolut ställa frågor, antingen direkt här i inlägget eller privat. Jag har absolut inget emot att prata om detta och jag skäms verkligen inte för att jag sagt och gjort vissa saker som många säkert inte kan förstå då de inte själva varit i vår situation. 

Jag har inte redigerat något alls för att skydda mig själv. Däremot så har jag tagit bort delar som kan vara känsliga för andra, eller kanske saker som andra inte vill att allmänheten ska få veta. Många gånger har jag bara skrivit en initial, då är det för att personen inte vill bli nämnd i bloggen, något jag vill att alla accepterar. Jag kommer att hålla samma initial för samma person genom hela resans gång. Initialerna kommer inte att ha något med den verkliga personens namn att göra, utan kommer endast att utgå från när personen nämns. Första personnamnet som är borttaget kommer att få initialen A, nästa kommer att få B och så vidare. Jag hoppas att det inte ska ge allt för mycket besvär för er läsare. 

 

Jag hoppas också att ni kan bortse från eventuella stavfel, syftningsfel och liknande. Jag har redigerat bort en del, men jag vill inte ändra för mycket då det många gånger speglar hur jag känt i situationen, när orden bara rinner ur mig och tårarna gör det svårt att se. Då kan det vara svårt att bry sig om hur språket låter.

 

 

 

2016 fortsättning

 

2016-01-14

 

Finfint blåmärke från måndagens spruta. 


 

2016-01-14 (natt)

 

Klockan är nu halv ett. Vi är nu båda fastande inför morgondagen. Jag sparade min middag så länge som möjligt och åt inte förens 20 över 11. Sedan midnatt är Fredrik helfastande, och jag får dricka klara drycker (typ vatten, saft, kaffe, te) till klockan 06:00 imorgon. Klockan är ställd på 05:45 och tåget går 06:52. Jag är nervös. Väldigt nervös. Över smärtan (självklart) till viss del, men tror den kommer bli bättre nu när de sätter mig på ny medicin. Eller jag hoppas det iallafall. Men framförallt är jag nervös över resultatet. Hur många ägg kommer vi få ut?? Jag hade ju 10 äggblåsor på senaste vul, förra gången hade jag 11. Då fick jag ut tre ägg. Denna gången hoppades de på fler ägg för att maximera chanserna till befruktat ägg. Där är första nervositeten. Sen är det befruktningen. På lördag kommer jag att få ringa för att höra om något ägg blivit befruktat. Önskar såå mycket att få höra att en massa ägg är befruktade. Förra gången var det inga. Denna gången är sån tur är Fredrik hemma när det är dags att ringa. Sist var han på jobb och jag fick ta hand om allt det själv. Jag är så rädd nu. Så fruktansvärt rädd för hur allt ska gå...!


 

2016-01-15

 

07:53

Nu sitter vi här igen. Väntar på att det är dags att köra igång. Fredrik är ombytt och klar. 

Han har fått första smärtlindringen och väntar på lokalbedövningen och sedan är det dags. 


Nu kom de in och satte kanyl på honom också. 

 

Inte min tur på många timmar än, och jag är redan illamående av hunger! Helt sjukt! Sen blir jag illamående när jag är nervös också, så det spelar också in. Åh, vad detta är jobbigt! 


08:46

De hittade spermier idag! Så glad jag är, vilken lättnad! Det är så skönt med vetskapen att det i frysen sparas som buffert. Och det var inte lika smärtsamt för Fredrik denna gången även om de fick bedöva en extragågn denna gången också. De gjorde två olika ingrepp på honom, ett med en mindre nål och slang (tror de kallade det butterfly) oc sen samma som de gjorde förra gången (mishigan tror jag det heter).


Nu har jag fått byta om också. 

Man är såå vacker i dessa kläderna! 
 

Snart kommer de och sätter kanyl på mig också, sen är det min tid 10.30. Håller tummarna att allt går bra för mig också och att drt blir många ägg. 


08:51

Kanylen är nu satt. Hoppas jag har samma tur som Fredrik att jag får massor av bedövning så att jag inte känner något. Utan tvekan drömmen! 


10:04

Fick mina tre tabletter för en stund sedan. De berättade då också att de är försenade, så nu vet jag inte när jag får komma in. Är riktigt jävla illamående nu både av hunger och av nervositet. Försöker hålla mig från att bryta ihop av rädsla, men det är tufft. Hoppas verkligen de smäller i mig sjukt mycket medicin så det inte känns något! Och massa illamåendetabletter så jag slipper det också! 


12:13

Sådär, nu är plocket gjort. Helvete vad ont det gjorde nu igen. Och ändå var det mycket mindre smärtsamt än det var förra gången. De gav mig rn annan medicin än förra gången, en sort som gjorde att de var tvungna att koppla på elektroder för att kolla hjärtat, blodtrycksmaskett för att ha koll på blodtrycket och sån klämma på fingret. Narkossköterskan sa dessutom efteråt att hon aldrig gett så mycket smärtlindrande till en patient innan. Fick massa lugnande också. Och ändå kändes det som att jag skulle spricka varje gång de stack in och varje gång de tömde äggblåsorna. Kände mig otrolig dum och bad om ursäkt hela tiden för att jag var så gnällig. Sköterskan, Charlotte, sa efteråt att om vi behöver göra det igen så har hon en idé på hur hon ska göra då för att underlätta för mig. Tydligen är det inte särskilt vanligt att man är så extremt känslig och att man då dessutom inte blir påverkad av smärtlindring och lugnande då mycket. Lucky me att vara speciell! 😔 Verkligen så typiskt mig. Men nu är det iallafall över och jag har lyckats äta tre mackor och dricka både te och juice. Har fortfarande ont nu, går i vågor, emellanåt mer, emellanåt mindre, men hela tiden ont.

 

 

 
Resultat: fem ägg plockade

 

 


15:02

Ligger hemma i min egen säng nu. Nojas oroas och hoppas. Läkaren kom in tidigare och berättade att vi fått ut fem ägg! Två mer än förra gången, fem ägg på tio blåsor. Det tar sig! Vi fick en tid för insättning på måndag och så länge ingen ringer och säger något annat så är det då som gäller och då vi får veta hur många som blev befruktade. Håller tummarna så hårt att det gör ont! Låt nu ingen ringa innan med dåliga nyheter! Har fortfarande väldigt ont framförallt när jag försöker fisa, men försöker klara mig från värktabletter med hjälp av en vetekudde, detta för att jag redan fått så mycket idag. Fick två starka citodon innan för jag hade så ont. Men snart tror jag inte jag klarar mer. Ska försöka sova en stund nu och hoppas på att der hjälper lite! 


15:55

Fick falla till föga och ta två värktabletter efter att jag suttit på toaletten och skrikigt av smärta när jag kissade. Och fick dessutom bara ut typ två droppar. Sen höll jag på att spy av smärta på vägen tillbaka mot sängen. Kan inte komma ihåg att det var såhär illa förra gången! 


17:16

Runt en timmes sömn har jag fått nu, vilket är skönt. Men vaknar till vid varje tarmrörelse av smärta. Måtte det bli bättre snart!


18:18

Är megahungrig nu! Invalidvakten (Fredrik) har somnat på sin post med hörlurar på sig. Ligger och skriker på honom just nu och håller tummarna att han vaknar, haha!


22:00

Nu har jag fått mat, och det är sovdags. Slut på dagsrapporteringen. Nu håller vi tummarna! 


 

2016-01-16

 

De ringde imorse. Två ägg var inte mogna att befruktas. Två hade inte blivit befruktade. Det sista ägget var ett frågetecken, jag ska ringa igen imorgon klockan 9.30 för då vet de mer. Fan, varför ska det alltid gå åt helvete???  Orkar inte detta, vill bara att det ska bli vår tur! 

 

 

2016-01-16 (senare morgon)

 

Tagit första dosen Crinone nu. Är rädd att jag gjorde fel, orolig att jag inte fått ut allt. Men jag gjorde exakt som det stod i bruksanvisningen, och det är inte direkt raketforskning. Det har säkert gått bra, är bara så jävla nervös!! 

 

 

 

 

Kommentar:

Crinone 

 

Crinone är en vaginalgel som paketeras i en ihålig "pinne" (applikator). Denna förs upp i underlivet och där sprutas gelen in. Crinones aktiva substans är progesteron (gulkroppshormon), det hormon som bland annat förberededer graviditet och håller fostret vid liv. 


2016-01-16 (kväll)

 

Fruktansvärt nervös nu. Mindre än 12 timmar kvar till det är dags att ringa. Sjukt hormonell också, började gråta i skogen idag när jag såg ett sött litet barn, mitt hjärta brister varje gång, för jag vill så gärna att det ska vara vi ute på promenad med vårt barn. Något fattas oss! 2016-01-17

 

Har haft så svårt att sova. Vaknat med jämna mellanrum av oro och nervositet. Känns som att jag kastas mellan hopp och förtvivlan hela tiden. Mindre än en timme kvar till det är dags att ringa och jag har inte längre fjärilar i magen utan något enormt urtidsdjur som flaxar och trampar omkring där inne! 


 

2016-01-17 (senare)

 

Läkaren ringde innan jag hann ringa. Inga ägg befruktade denna gången heller. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Känner mig helt tom. Mitt hjärta gör ont, jag är illamående och livrädd för tanken att detta kanske aldrig kommer att ske för oss. Två försök helt borta, och inte ett enda ägg befruktat! Nu har vi ett försök till på oss innan det kommer att kosta. Vi är i stort behov av ny bil då den gamla snart har körförbud, men kanske får vi strunta i det för att spara till att skaffa barn istället. 


Jag vet inte hur jag ska orka. Hur jag över huvud taget ska kunna ta mig upp ur sängen. Hur går man vidare när sånthär händer? Hur tar man nästa steg, hur fortsätter man andas när det känns som att bröstet rasat in? 


 

2016-01-17 (12:09)

 

På väg in till mamma. Har bestämt mig för att det är dags att berätta nu. Men hur berättar man nåt sånthär? Var sjutton börjar man? 


 

2016-01-17 (15:00)

 

Det gick bra att prata med mamma. Men det är jobbigt att berätta och erkänna saker man helst inte vill. Hon hade varit misstänksam, men förmodligen inte trott det var såhär allvarligt. 


Ännu någon som fick barn på Facebook. Kan man ta bort all vänner med barn eller som är gravida? Blir inte många kvar då...2016-01-17 (kväll)

 

Fan också, börjar bli sjuk. Fryser så jag skakar, illamående, huvudvärk, allmän sjukdomskänsla. Undrar om det är därför jag haft så ont efter äggplocket. Eller är det kanske någon form av biverkningar? Tycker dock det känns som att det är lite för lång tid innan jag blev sjuk då. Och kan såklart inte ta ett varmt bad för att värma upp mig, för bada får jag såklart inte efter ingreppet. Åh, får försöka sova nu och hoppas att det ger med sig till imorgon! Sammanfattning omgång 2:

 • Antal sprutor Sofie tagit på sig själv; 16
 • Antal sprutor/blodprov andra tagit på Sofie; 4
 • Antal sprutor/blodprov på Fredrik; 4
 • Antal vul; 3
 • Antal äggblåsor; 10
 • Antal mogna ägg; 5
 • Antal stick för att leta spermier; 4
 • Antal spermier hittade; Hittade i båda testiklarna 
 • Antal ägg befruktade; 0 
 • Tid från start till slut; 14 dagar
 • Antal dagar med Crinone: 1
 • Antal tabletter/vitaminer/smärtlindring Sofie; vitaminer: 138, mot illamående: 1, smärtlindring: 8
 • Antal tabletter/vitaminer/smärtlindring Fredrik; lugnande: 0, smärtlindring: 2
Resultat: Inte gravid.
 
 

 

 

Tack för att ni tagit er tid att läsa såhär långt. Jag hoppas att ni vill fortsätta följa med när jag berättar om vår resa. 

Och var inte rädda att höra av er om ni undrar över något, eller vill dela med er av era egna historier eller kanske bara har en tanke eller åsikt. Jag blir så himla glad när jag får höra från er. 

 

Tidigare delar:

 

Resan, Sofies essens | IVF, IVF - Försök 2, Resan 2016 | | Kommentera |
Upp