Ultraljud

 
Jag var ju som sagt på ultraljud igår. Nervös som jag var så kände jag mig såklart superstressad och trodde jag var sent ute, haha! Typiskt mig. Men jag kom i god tid och fick till och med sitta ner när jag väl kom fram, det händer inte ofta när jag ska till läkaren. Brukar vara bra på att pricka in exakt rätt tid, speciellt när jag har kidotron med mig. Men det hade jag såklart inte igår, hon droppades ju hos sin mormor och morfar. 
 
I alla fall. Jag anmälde mig i receptionen och fick sitta ner. Det var en väldigt skum känsla. Sist jag satt där så skulle vi se om det fanns något hjärta som slog i min mage. Och innan dess satt vi där med känslor av längtan, önskan, hopp, förtvivlan, ångest, uppgivenhet. Allt i en salig röra. Denna gången var det lättare för mig, både för att vi redan har Sienna, jag vet att jag kan bli gravid och jag har inte lika mycket tid att fundera över hur mycket jag längtar efter ett barn till. Dessutom känns det inte "på riktigt" just nu, även om jag vet att det är det. Det är ju bara tabletter liksom, inga sprutor. Inser till och med nu när jag ligger här i sängen att jag glömt ta dem idag, vilket jag alltid gör innan sängdags. Så illa är det. Så oriktigt känns det. Och ändå, när jag verkligen känner efter, så är längtan, hoppet, förtvivlan, önskan och allt annat där. Det kändes extra mycket igår när jag såg andra par som satt där, säkertligen många av dem med samma känslor. Alla med samma önskan. En enda önskan som binder oss alla samman. 
 
Sen var det dags. En läkare jag tidigare träffat, men som jag har för mig att jag inte var så glad för, kom och hämtade mig. Jag fick dock jättebra bemötande av henne och kände mig trygg. Hon var effektiv och trevlig. Vi gjorde ultraljudet direkt. Det var, som alltid, ett VUL (vaginalt ultraljud) och jag är faktiskt lite chockad över hur enkelt det var att hamna i samma känsla som när vi "gjorde" Sienna. Av med kläder och upp i stolen, inga konstigheter, ingen skam, inget jobbigt. Det blir som rutin när en gör det så ofta och det satt kvar tycker jag. Snabbt och lätt konstaterades det att slemhinnan såg bra ut (och så även allt annat där inne - skönt att höra ju) och jag fick klä på mig igen. Sedvanliga frågor om menstruationscykel och liknande innan jag skickades vidare till sjuksköterska för planering. Fick till mig att på torsdag ska jag börja med vaginaltabletterna Lutinus (progresteron, precis som jag haft tidigare, då i form av vagitatorerna Crinone. Hade faktiskt hellre haft Crinone då de kladdar mindre och bara behöver tas en gång om dagen, Lutinus ska tas tre (!) gånger per dag!) och sedan kör vi insättning på tisdag. Så idag är det exakt sju dagar kvar till insättning! Whohooo! 
 
Jag har så svårt att fatta det fortfarande. Gör vi verkligen detta? Ska vi verkligen våga? Och om vi blir gravida, hur sjutton ska vi klara det? 
 
Fredrik sa idag till om föräldraledighet om tre månader. Vi måste förbereda oss och om jag blir gravid och får en lika jävlig graviditet igen så måste han vara hemma. Så i mars går han på föräldraledighet. Det ger mig lite trygghet att veta att han kommer att kunna avlasta (läs: ta hand om typ allt!) om jag blir så dålig igen. Men vi hoppas såklart på att det inte kommer att hända utan att jag blir gravid och har en fantastisk graviditet så vi kan spendera våren med att mysa och ha kul bara! 
 
Nu hoppas vi på att veckan går fort fram till insättning. Sen är det bara två veckors väntan på testdag (yep, mitt i julen ...).
 
I övrigt har senaste dagarna bestått av plugg, plugg och åter plugg. Spelade match i söndags och hade adventsmys här hemma - kommer lite bilder därifrån så fort jag tömt kameran! I fredags så var jag och Sienna hos hennes mormor - jag för att plugga och Sienna för att leka med sin kusin. Och hur söta är de inte tillsammans? 
 
 
Nej, nu är det läggdags här. Tabletterna är tagna nu och jag är galet trött. Hoppas på en bättre natt inatt än gårdagens kan jag lugnt säga! 
Sov gott där ute. ❤️
 
 
Glöm inte gilla-knappen här under fina ni! ❤️
Allmänt, Barn, Familj, Resan 2.0, Vardag | IVF, IVF 2.0 | |
Upp