Valborg

Glad valborg! (Eller är det rätt? God valborg? Trevlig valborg? Happy valborg? Eller bara valborg?)
 
Vi har haft en riktigt härlig dag idag. Jag fick sova ut imorse (thank heavens!) till typ nio!! Eller ja, jag vaknade ju en gång i kvarten av vår lilla skrikis här hemma. Är hon inte ledsen så är det glädjetjut som väcker hela kvarteret. Woho! 
 
Vi gjorde oss i alla fall i ordning för att gå på stan och lösa in vår smartbox -  och då är stället vi skulle till inte ens med där längre! Vi hade så klart inte kollat online utan bara i häftet som kommer med i boxen, dumt av oss kanske. Så surt. Då ville vi inte äta där längre utan tog en promenad i stan till det var lunchdags och då gick vi och åt på Rosegarden istället. Det funkade också bra. Och gott var det.
 
(null)
Ungen var helt fascinerad av vattnet...

(null)
...till och med så illa att hon inte var med på att fotas!

(null)
Så kul att titta på!

Vi passade också på att kolla på lite bebiskläder när vi ändå var i stan (såklart), och jag hittade finfina grejer på rea. Handlade inte men ångrar mig nu, så får gå dit i veckan och shoppa lite. 
  (null)
Söt tjej på promenad idag 


I övrigt har dagen bestått av lek, mys och fixande av inbjudningar till litens ettårskalas. Seriöst, ett år!? Hur kan hon redan vara så stor att jag planerar ettårskalas!? Hej ångest! 
 
Kvällen har inte bjudit på någon valborgseld här hemma. Liten slocknade 19:01 och bålet tändes inte förens klockan åtta. Så istället har jag suttit och haft en lugn och skön kväll (med bara fyra uppvak från kiddotron) framför Gossip Girl. Underbart. Nu väntar dock kvällsfix innan Sienna vaknar för femte gången, sen sängdags. Imorgon ska vi iväg och kolla på en kolloni, woho! 
 
Hur har ni firat valborg? Någon som varit på storfirande? 


Torsdag

Godkväll fina! 
Jag hoppas att er dag har varit bra?

Vi har haft en jättemysig dag tillsammans. Dagen började med promenad för Fredrik och Sienna för att hon skulle få lite sömn (tji fick vi - bara 30 minuter blev det) och jag skulle få lite vila efter en lång natt. Sen väntade BVC för tiomånaderskontroll. Allt ser så bra ut, hon följer sin längdkurva fint och är nu hela 79 cm lång (hon har vuxit fem centimeter på 10 veckor!) och utvecklas precis som hon ska. Hon hade en liten viktdipp och vägde in på 9,87 kg, en ökning på dryga 700 gram de senaste 10 veckorna, men så mycket myror i byxorna som denna ungen har så är det inte så konstigt! 

(null)
Mammas stora lilla tjej 

Efter BVC och mellanmål så satte vi oss i bilen och styrde mot Malmö. På väg till Fredriks farmor så somnade Sienna och vaknade så klart efter bara en kvart när vi var framme. Sen skulle självklart inte hon somna om. Så vi åkte och käkade på Fiskrökeriet tillsammans innan vi körde tillbaka hem till Anita. Där bjöds det på te, efterrätt och mys innan vi fick stuva in en väldigt sur och övertrött unge, som såklart vägrat sova där hemma, i bilen. Det tog inte många minuter innan hon slocknade! 

(null)
Sienna med sin gammelfarmor

På vägen hem gjorde vi ett par ärenden och Sienna sov sig igenom dem. Och självklart blev hon väldigt svårnattad när hon sovit helt för sent på dagen. Men förhoppningsvis sover hon då ordentligt inatt för att ta igen sig! 

(null)
Tröttfisen när hon äntligen stupat i säng!


Hur har ni spenderat er torsdag? Snart är det helg och jag har en tuff helg framför mig. Jag har minsann redan ångest för den! 
❤️

Tisdag

Obs! Detta inlägg skrevs igårkväll, men eftersom kiddo vaknade i panik och bara skrek så blev det inte riktigt färdigt och inte publicerat. Så nu får ni ett halvfärdigt inlägg helt försent. Välkommen till mitt liv. ❤️

(null)

(null)

(null)

Godkväll kära läsare!
 
Det har varit ett tag sedan jag skrev här, inte ett inlägg sedan påsken. I samma veva som jag trodde att jag skulle få mer tid att blogga eftersom Fredrik gick hem på föräldraledighet. Men tji fick jag, inte har jag haft tid (eller, helt ärligt, ork) till att skriva. Sienna har varit inne i en "dags att få mamma att springa in och ut ur sovrummet trettiosju gånger på en kväll" period ett tag nu, och då blir det inte så lätt att få ett flow i att skriva. Därför tröttnar jag också och jag sitter bara och väntar på att hon ska vakna istället för att utnyttja tiden då hon sover. Men jag tänker iallafall försöka göra något litet varje dag när hon faktiskt tar sina power naps. 
 
Nytt sedan senast är att jag har börjat jobba ett kort pass (läs runt 1,5 timme) en gång i veckan som teaterpedagog på en skola här i stan. Jag har ett gäng härliga niondeklassare som ska sätta upp en kabaré i slutet av terminen. Det är så skönt (och jobbigt!) att lämna över Sienna till sin pappa och bara tänka på annat ett tag. Jag känner mig som en "riktig människa" för en stund. Men samtidigt är det så skönt när det är över och jag får gosa med min älskade lilla tjej igen! 
 
I övrigt så flyter allt på som vanligt här hemma. Vi jobbar hårt med rutiner för lilltjejen just nu för att få rätt på sömnen lite mer (vilket går sådär!). Sienna växer så det knakar, utvecklingen går framåt varje dag och det är så sjut häftigt att se.
 


—•—•


 

Allmänt, Familj, Föräldraledig, Mobilblogg, Sienna | | Kommentera |
Upp