Vår resa - del 11

Jag vill börja denna del av vår resa med att säga att mycket av det som kommer nu är äkta dagboksinlägg som jag skrivit under tiden allt har pågått. Jag kommer, om det behövs, att lägga till anteckningar som kan förklara eller dylikt om jag känner att det behövs. Är något otydligt så får ni absolut ställa frågor, antingen direkt här i inlägget eller privat. Jag har absolut inget emot att prata om detta och jag skäms verkligen inte för att jag sagt och gjort vissa saker som många säkert inte kan förstå då de inte själva varit i vår situation. 

Jag har inte redigerat något alls för att skydda mig själv. Däremot så har jag tagit bort delar som kan vara känsliga för andra, eller kanske saker som andra inte vill att allmänheten ska få veta. Många gånger har jag bara skrivit en initial, då är det för att personen inte vill bli nämnd i bloggen, något jag vill att alla accepterar. Jag kommer att hålla samma initial för samma person genom hela resans gång. Initialerna kommer inte att ha något med den verkliga personens namn att göra, utan kommer endast att utgå från när personen nämns. Första personnamnet som är borttaget kommer att få initialen A, nästa kommer att få B och så vidare. Jag hoppas att det inte ska ge allt för mycket besvär för er läsare. 

Jag hoppas också att ni kan bortse från eventuella stavfel, syftningsfel och liknande. Jag har redigerat bort en del, men jag vill inte ändra för mycket då det många gånger speglar hur jag känt i situationen, när orden bara rinner ur mig och tårarna gör det svårt att se. Då kan det vara svårt att bry sig om hur språket låter.

 

 

2016

 

Nytt år! Nu jävlar ska vi bli gravida!!!
 

 2016-01-01

Inget förutom lite rosa än. Måste vara röd blödning, men imorgon ska det förhoppningsvis vara igång. Nervös igen, vill detta såå gärna! Kände mig så dum idag, min kusin berättade om en som gjort ivf och jag fick låtsas att jag inte redan visste allt man går igenom i alla stegen och så. Och så frågade de om vi hade pratat om det, speciellt när det eventuellt kommer vara svårt för mig (hon vet att jag har PCO). Jag är ganska van vid att folk frågar, men var nog lite ur balans när vi precis pratat om ivf, så var nog inte lika bra på att ljuga som i vanliga fall (eller iallafall undvika sanningen), men hoppas att ingen märkte det! 

Håller verkligen tummarna att jag kan ringa in imorgon, och att jag får positivt besked! 

 

2016-01-02 07.30

Har nu ringt in. Efter åtta lär de ringa tillbaka. Hoppas hoppas hoppas att jag får börja! Har ont i magen och mår illa av nervositet just nu!! Kan inte alls somna om som jag hoppats, hur trött jag än är! Åhh, ring snabbt och bekräfta start!!

 

2016-01-02 10.30

Yaay, nu ringde de och vi får börja!! Börjar spruta på måndag, ultraljud på fredag. Åhh, är så fruktansvärt nervös igen, det är ett så konstigt skede detta, man är hoppfull och det är skönt att man får komma igång, samtidigt som man är rädd, tänk så funkar det inte denna gången heller, detta är vårt andra försök, om vi inte får några befruktade ägg denna gången, hur ska det då gå, då är vi inne på sista omgången utan någon insättning. Och så vidare spinner tankarna på. Måste försöka fokusera på ett steg i taget! ❤️

  

2016-01-04 - sprutdag 1

Då var vi igång igen. Första sprutan tagen för denna omgången. Allt gick bra med den nya medicinen, Gonal-F tas på samma sätt som Pueregon, så det var enkelt att komma igång. Fredag är det dags för ultraljud, blir spännande att se skillnaden denna gången kontra förra. Håller tummarna att detta ska gå vägen!

 

 Mitt stimuleringsprotokoll för försök nummer 2. Jag skulle börja med en dos av Gonal F på 125 och efter tre dagar gå ner på 112,5. Detta för att minska risk för överstimulering,
 
 

Kommentar

Info om Gonal F från FASS 

GONAL-f innehåller ett läkemedel som kallas follitropin alfa. Follitropin alfa är en typ av ”follikelstimulerande hormon” (FSH), som tillhör hormonfamiljen ”gonadotropiner”. Gonadotropiner är involverade i fortplantning och fertilitet. 

Vad GONAL-f används för

Hos vuxna kvinnor används GONAL-f:

för att hjälpa till att frigöra ett ägg från äggstocken (ägglossning) hos kvinnor som inte har ägglossning och som inte svarat på behandling med ett läkemedel som kallas ”klomifencitrat”.

tillsammans med ett annat läkemedel som kallas ”lutropin alfa” (”luteiniserande hormon” eller LH) för att hjälpa till att frigöra ett ägg från äggstocken (ägglossning) hos kvinnor som inte har ägglossning på grund av att deras kropp producerar mycket liten mängd gonadotropiner (FSH och LH).

för att hjälpa till att utveckla flera folliklar (varje innehåller ett ägg) hos kvinnor som genomgår assisterad befruktning (åtgärder som kan hjälpa dig att bli gravid) såsom ”in vitro-fertilisering”, ”gametöverföring till äggledare” eller ”zygotöverföring till äggledare”.

 

Hos vuxna män används GONAL-f:

tillsammans med ett annat läkemedel som kallas ”humant koriongonadotropin” (hCG) för att främja produktion av sperma hos män som är ofruktsamma på grund av låg nivå av vissa hormoner.

 

 

2016-01-05 - sprutdag 2

Jobbigt idag. Pratade med lillebror i telefon och tydligen är Lina i vecka 11, ungefär lika långt gången som jag hade varit om vårt första försök lyckats. Det gör så fruktansvärt ont att veta att vi kunde varit där. Sjukt jobbigt när "alla andra" får och inte vi. Hatar mina egna tankar just nu, för det var ju jag som skulle vara först, jag är äldst, det är inte rättvist! Och det är så skumma känslor, för samtidigt är jag ju glad att jag blir faster för första gången, men samtidigt skulle mina föräldrars första barnbarn vara mitt barn!! Faaaaan alltså!!

 

Kommentar

Jag funderar mycket över detta fortfarande. Hur tudelat allt kan vara i IVF-karusellen. Hur lycklig jag var för att jag skulle få bli faster, att en liten bebis skulle komma in i familjen. Samtidigt som jag hade så fruktansvärt ont i hjärtat över att det inte var vår bebis som skulle komma. Att det inte fick vara jag som fick dela med mig av nyheten och hur det inte fick vara jag som fick vara ”först”. Jag vet fortfarande inte varför det var så himla viktigt för mig att vara först, men jag kommer ihåg att det verkligen var det. Jag kommer också ihåg de sjuka känslorna av skam som kom varje gång jag kände avundsjuka eller ledsenhet över att min fina brorson skulle komma. Hur sjutton kunde jag ens tycka det var jobbigt? Samtidigt förstår jag såklart att det var en stor sorg för mig, det blev ännu mer påtagligt att jag inte var den som var gravid och skulle få en sjukt efterlängtad bebis. 

 

2016-01-05 kväll

Andra sprutan tagen. Går så himla bra att ta sprutor nu, känns som att jag är inne i det, trots att det var cirka två månader sen sist! Hoppas verkligen att det ska gå mycket bättre denna gången, finns verkligen inget jag hellre vill! ❤️❤️❤️

 

2016-01-06 - sprutdag 3

Är lite nojig att jag inte får i mig all medicinen eftersom jag får en droppe på magen när jag drar ut sprutan och en droppe på nålen också. Hoppas det är okej. Får fråga läkaren på fredag så att det är okej. Har iallafall inga biverkningar direkt, måste kolla när de kom för den förra sprutan. Tycker det ska bli intressant att se hur skillnaden är jämfört med den förra gången. Har fått VUL en dag tidigare än sist, tror det är för att denna medicinen ska vara effektivare, något som kanske inte alltid är så bra när man har PCO. Men vi får se vad de säger som sagt. Är så nervös för allt. Det är iallafall skönt att jag vant mig vid att ta sprutorna, men jag är sjukt nervös för Ovitrellen jag ska börja med imorgon, den är utan tvekan den värsta sprutan! Men det ordnar sig utan tvekan, fokus på målet så kan man gå igenom allt! 

 

2016-01-06 senare

Kände första knipandet i äggstockarna idag. Borde betyda att äggen redan börjat växa lite. Håller tummarna att allt ser bra ut i övermorgon! 

 

2016-01-06 natt

Svårt att sova, har fått huvudvärk som med all säkerhet är biverkning, då det inte finns någon annan anledning till huvudvärk. Nu är alltså biverkningarna igång igen. Huvudvärk var en av de biverkningar jag hade mest av sist, men då var jag inte säker på om det verkligen var biverkningar eller det var på grund av för mycket pluggade. Det kan jag med säkerhet säga att det inte är nu! 

 

Bilder från denna tiden

 Tittade på tv-serier typ alltid. Enda sättet att försöka glömma lite vad vi gick igenom.
 
På alla bilder från dessa dagar ser jag så sjukt butter ut. Detta var tydligen ingen rolig tid!
 
Sjuk kass bild, men jag började köra yoga under denna tiden för att försöka få kroppen att må bra.
 
 
Tack för att ni tagit er tid att läsa såhär långt. Jag hoppas att ni vill fortsätta följa med när jag berättar om vår resa.
Och var inte rädda att höra av er om ni undrar över något, eller vill dela med er av era egna historier eller kanske bara har en tanke eller åsikt. Jag blir så himla glad när jag får höra från er.
 
 
 
 
Resan, Sofies essens | IVF, IVF - Försök 2, IVF - Mellan försök 1 & 2, Resan 2016 | |
Upp