Vår resa - del 7

Jag vill börja denna del av vår resa med att säga att mycket av det som kommer nu är äkta dagboksinlägg som jag skrivit under tiden allt har pågått. Jag kommer, om det behövs, att lägga till anteckningar som kan förklara eller dylikt om jag känner att det behövs. Är något otydligt så får ni absolut ställa frågor, antingen direkt här i inlägget eller privat. Jag har absolut inget emot att prata om detta och jag skäms verkligen inte för att jag sagt och gjort vissa saker som många säkert inte kan förstå då de inte själva varit i vår situation. 

Jag har inte redigerat något alls för att skydda mig själv. Däremot så har jag tagit bort delar som kan vara känsliga för andra, eller kanske saker som andra inte vill att allmänheten ska få veta. Många gånger har jag bara skrivit en initial, då är det för att personen inte vill bli nämnd i bloggen, något jag vill att alla accepterar. Jag kommer att hålla samma initial för samma person genom hela resans gång. Initialerna kommer inte att ha något med den verkliga personens namn att göra, utan kommer endast att utgå från när personen nämns. Första personnamnet som är borttaget kommer att få initialen A, nästa kommer att få B och så vidare. Jag hoppas att det inte ska ge allt för mycket besvär för er läsare. 

Jag hoppas också att ni kan bortse från eventuella stavfel, syftningsfel och liknande. Jag har redigerat bort en del, men jag vill inte ändra för mycket då det många gånger speglar hur jag känt i situationen, när orden bara rinner ur mig och tårarna gör det svårt att se. Då kan det vara svårt att bry sig om hur språket låter.

 

 

 

2015 forts. 

 

2015-10-30

Vul idag. Allt såg bra ut. Äggblåsorna var, vad jag kunde se, mellan 8 och 12 mm stora. Läkaren sa att jag svarat bra på medicinen och skulle fortsätta med den. Ska tillbaka på måndag, blodprov på morgonen (drop in 7.30-8.00!) och nytt vul 10.45. Hoppas jag får veta när äggplock kommer att ske då!! Var på bokklubb idag och hade egentligen planerat att låsa in mig på toaletten när det blev sprutdags, men klarade inte av det. Fick dra en vit lögn om sköldkörtelproblem så jag kunde ta sprutorna i soffan. Soffor har blivit en trygg plats att ta sprutorna i. Hatar att ljuga, men är verkligen inte redo att berätta. Orgalutranen var smärtsam som vanligt, men blödde inget av någon av sprutorna. Inga direkta biverkningar idag heller. 

 

 Kommentar:

Lite kul här var att på senaste bokklubben så pratade vi om just denna gång av bokklubben då jag inte kunde ta sprutan på toaletten. Självklart hade de fattat vad jag höll på med, men inte velat säga något då jag ju uppenbarligen inte ville prata om det. Skäms alltid när jag behöver ljuga för människor, men det känns lite bättre när de visste att det var en lögn av någon anledning, haha!

 

2015-10-31

Dag sju med sprutor. Var hos svärföräldrarna, så hade med mig sprutorna där, men turligt nog åkte vi hem innan det var dags att ta dem, vilket är bra då jag slapp smyga med det. Jag vet att de vet, men jag tänker inte låtsas om att de vet, så är det bara. Inga problem idag, inget blod, Orgalutranen lite lättare att ta, men fortfarande lite smärtsam när den sprider sig. Lite lätt illamående ikväll, men det är jag hyfsat ofta ändå, så det kan vara något annat är biverkningar. Har upptäkt att av Orgalutranen blir jag lätt rödflammig på magen runt stickstället, men blev faktiskt mindre än vanligt idag. Blir också mer öm över och runt stickstället där jag tar Orgalutranen än där jag tar Puregonen. Är så glad dock att det går lättare och lättare för varje gång, speciellt eftersom jag inte vet hur många gånger jag behöver göra detta för att vi ska få barn. Speciellt eftersom vi gärna vill ha fler än ett såklart! 

 

2015-11-02

Fy fan, magsjuka deluxe igår och inatt. Spydde och var så dålig i magen, svårt att ta sprutorna och spydde direkt när jag tagit dem. Hade tid för blodprov i morse, var där och åkte sen hem till mamma. Efter ett tag ringde de från RMC och sa att vi kunde flytta mitt VUL till imorgon. Halleluja vad skönt! Mamma körde mig hem och sedan dess har jag sovit en massa. Så otroligt skönt, och jag mår så mycket bättre nu! Ska fortsätta med samma sprutor ikväll igen, sen hoppas jag att det ser så bra ut imorgon att jag får tid till äggplock typ torsdag. 

Kommentar:

Jag kommer ihåg att det var fruktansvärt jobbigt att bli sjuk i detta läget. Både för att jag fortfarande behövde hålla på med sprutorna och läkarbesök när jag helst bara ville krypa in under en sten och för att jag var livrädd för att det skulle påverka resultatet. Jag ville ju göra allt för att det skulle gå så bra som det bara kunde!

 

2015-11-02 igen

Hoppas verkligen att detta blir min sista sprutdag. Börjar "knipa" i äggstockarna mer än innan och sprutorna är inte roliga längre. Blödde som vanligt på vänstersidan idag. Tog den sista Orgalutranen som jag har hemma idag och jag hoppas att jag slipper hämta ut fler. Imorgon vill jag ta Ovitrellen (ägglossningsspruta) och sen ha äggplock på torsdag. Håller tummarna hårt för att det ska bli så! Mår fortfarande lite illa, men vet inte om det är efter sjukdom eller en biverkning. Hoppas att jag vaknar helt kry imorgon. Magen är just nu väldigt rosig efter Orgalutranen, men det ska nog snart försvinna, det brukar det göra. Har blivit lite smärtsammare att ta sprutorna, men tror att det har att göra med att jag är sjuk, allt gör ondare då. Imorgon 10.45 hoppas vi på goda nyheter!!

 

Första gången med Ovitrellesprutan. Jag har inte orkat göra en allt för seriös redigering, och jag var galet nervös över att ta sprutan, så förvänta er många eh och osammanhängande meningar, haha! Tror dock att jag lyckats redigera bort de flesta skumma tystnader i alla fall! :)

 

2015-11-03

Yay, har idag tagit Ovitrellen! Det var inga större problem att ta den, tar hellre den än Orgalutranen även om Ovitrellen innehåller mer. Klockan 22.00 tog jag den, och äggplock är då på torsdag 10.00. Såå jäkla nervös jag är, men så skönt att ta ännu ett steg! Där var idag sju äggblåsor på vänster äggstock och fyra på höger. Mår fortfarande lite illa emellanåt, men det känns inte som illamående när man är sjuk, så jag tror att det är en biverkning. Den enda jag fått isåfall, vilket jag är sjukt tacksam för! Eller jag tror förresten att ömma bröst är en biverkning också, har haft det typ hela tiden, men just ikväll har det blivit lite värre. Imorgon blir det första dagen på väldigt många dagar utan en spruta. Ska bli rätt skönt kan jag säga, speciellt nu när jag tagit 15 sprutor på 10 dagar. Plus blodprov och andra obekväma saker man fått stå ut med den senaste tiden. Nu väntar lite mer obehag med äggplock och insättning innan det största och jobbigaste obehaget av alla väntar... Väntan på testdag...

  

Kommentar:

Information om Ovitrelle från Fass.se  

Ovitrelle innehåller läkemedlet ”koriongonadotropin alfa” som framställs i laboratorium med en särskild rekombinant DNA-teknik. Koriongonadotropin alfa är likt ett hormon som finns naturligt i kroppen, så kallat koriongonadotropin, som är involverade i fortplantning och fertilitet. 

Vad Ovitrelle används för

Ovitrelle används tillsammans med andra läkemedel:

För att få folliklar (som var och en innehåller ett ägg) att utvecklas och mogna hos kvinnor som genomgår assisterad reproduktionsteknologi (en metod som kan hjälpa dig att bli gravid) som ”in vitro-fertilisering”. Andra läkemedel kommer att ges först för att få flera folliklar att växa.

För att få äggstocken att släppa ifrån sig ett ägg (ägglossning) hos kvinnor som inte kan producera ägg (”anovulation”) eller kvinnor som producerar för få ägg (”oligo-ovulation”). Andra läkemedel kommer att ges först för att folliklar ska utvecklas och mogna.

 

 
 
Mina älskade katter har alltid varit tröstande när jag behövt gå igenom detta skitet.
 
 
Tack för att ni tagit er tid att läsa såhär långt. Jag hoppas att ni vill fortsätta följa med när jag berättar om vår resa.
Och var inte rädda att höra av er om ni undrar över något, eller vill dela med er av era egna historier eller kanske bara har en tanke eller åsikt. Jag blir så himla glad när jag får höra från er.
 
 
Resan, Sofies essens | IVF, IVF - Försök 1, Resan 2015 | | Kommentera |

Nostalgi och TBT

Okej, idag är det torsdag, så vi kör lite throwback, tillsammans med en rejäl dos nostalgi. Videon nedan innehåller låtar som i år fyller 20 (!) år. Japp, det är verkligen 20 år sedan dessa kom ut! Känner ni er gamla än? 
 
 
 
Okej, och så till själva throwback delen då... Det finns tyvärr (turligt nog skulle jag nog i och för sig säga) inte många bilder på mig från år 1997. Något jag faktiskt är väldigt glad för. Varför? Jo, för året innan hade jag bestämt mig för att klippa av allt mitt långa fina hår. Till en typisk Robyn-frisyr som "alla" skulle ha då. Vilket inte var snyggt när man har typ världens tjockaste hår och aldrig orkar fixa till det. Så under 1997 skulle jag låta det växa ut igen. Och nej, jag orkade fortfarande inte göra vid det direkt. Så resultatet ser ni nedan..! Skratta inte ihjäl er! (Det gör ifs jag!)
 
Midsommar 1997. Japp, det var mitt hår när det var fixat...!
 
Tiiiidig morgon innan vi ska åka till Spanien. Håret på ända, Prips T-shirt (wtf?) och vinröd joggingoverall. Sjukt het! 
 
Med mina fina kusiner Camilla och Veronica på väg till Spanien!
 
Fortfarande på bussen till Spanien, här med vännen och grannen Tessan
 
Och slutligen! Mitt skolfoto från femte klass. Typiskt 90-tal med knyttröjan och läppliner som inte matchade läppstiftet, helst i en härligt bajsbrun nyans. Fan vad modern jag var!
 
 
Jag hoppas ni fortfarand lever där ute efter denna kavalkad av vackra bilder. Min man säger ofta (skämtsamt tror jag?) att jag när jag var liten hade ett ansikte bara en mor kunde älska. När jag ser dessa bilderna är jag benägen att hålla med honom! 
 
Ha en fin torsdag hörni! 
#TBT, Musik, Videoklipp | | Kommentera |

Bebisshopping

Bebbens garderob börjar bli stor nu. Senaste shoppingen i klädväg kommer här! 
 
 
 
 
Som ni kanske ser så är jag lite småkär i Newbies kläder, haha! Men även Livly är en favorit, även om jag inte köpt något nytt därifrån än. Tänker redan på hur allt detta ska tvättas sen, hahaha! Om ett tag kommer även det jag köpt begagnat upp, ska bara orka fota det också, det har lyckats bli litegrann...
 
Tycker dock det är sjukt svårt med storlekar, både för att vi ju såklart inte vet hur stor Gollum kommer att vara när hen tittar ut, men också för att det är så sjukt olika från märke till märke. Jag såg till exempel en jämförelse mellan byxor från H&M och byxor från PoP, så galet stor skillnad! Det gör det inte lätt i denna djungel av barnkläder. Jag hoppas verkligen att allt ska passa ett litet tag iallafall! :)
 
Snart börjar också rummet bli ganska klart. I fredags hämtade jag skötbordet, så nu ska det skruvas ihop och sen fyllas med grejer. I övrigt är det bara dekorationer och lite extralampor kvar faktiskt. Ska bli så mysigt när det är klart, men samtidigt är det kul att gå och pilla där inne, det får dagarna att gå lite snabbare iallafall!
 
Gravid, Shopping | | En kommentar |
Upp