14 dagar kvar!

Idag är det exakt 14 dagar kvar till Gollum beräknas komma ut. Därför tycker jag att det är dags för en gissningslek! Så, give it your best shot!


Är Gollum en flicka eller pojke?
När kommer Gollum?
Hur stor (eller liten) kommer Gollum att vara (längd och vikt)?
Vad kommer Gollum att få heta? 

Vinnaren får äran och en liten vinst. Vinner gör den som har flest rätt/gissar närmst. 

Jag hejar på er! 
Skriv här, på Facebook eller på Instagram. 

❤️

Gravid, Mobilblogg | | Kommentera |

Tisdag

God morgon denna nationaldag! 


Efter mina tre timmars sömn inatt så ligger jag nu vaken och väntar på att klockan ska gå så det känns okej att gå upp ur sängen. Fast egentligen borde jag gå upp nu direkt eftersom jag är fruktansvärt hungrig. Gravidproblem AB. 

Det har varit lite tomt här inne de senaste veckorna. Detta beror på att jag inte mått så jättebra. Jag har en ganska tuff graviditet och spenderar större delen av dagarna i soffan utan att kunna hämta saker på grund av foglossning. Dessutom är min hjärna smått avstängd då jag inte sover mer än tre timmar per dygn i typ 20-30 minutersintervaller, och har haft det så i väldigt många veckor. Så just nu får mitt mående gå först. 

I övrigt fortlöper allt bra, jag var på tillväxtultraljud i torsdags eftersom Gollum var ~22% över kurvan vid förra tillväxtultraljudet. Så nu hade de en uppföljning. Denna gången låg hen på ~11% över, en minskning på drygt 11%enheter, vilket innebar att de ville att jag skulle göra flödesanalys också. Sagt och gjort, och självklart skulle Gollum visa sina konster hela dagen. På ultraljudet var hen okej denna gången, men flödesanalysen var inte lätt att göra då kiddo tyckte det var roligare att visa upp hur duktig hen var på att andningsträna istället. Det funkar inte att mäta när de gör det, så jag låg hur länge som helst och väntade på att mätningen skulle bli klar. Inte alls en envis unge detta..! 

Men iallafall så såg flödet bra ut. CTG gjordes också och såg bra ut, blodtrycket togs och var högt som vanligt, men fortfarande ingen havandeskapsförgiftning åtminstone. Sen hade jag läkarbesök som inte gick bra. Orkar inte dra det just nu, men kort sagt så försöker vi få igenom en igångsättning eftersom jag knappt kan ta hand om mig själv längre, mitt mående är under botten och mycket annat. Jag blev remitterad dit av en förlossningsläkare för igångsättningssamtal, men när jag kom dit sa den nya läkaren att de inte ens diskuterade det innan vecka 38 (38+0) (var i vecka 36+6). Så nu får jag snällt vänta. Igår fick jag ny tid för både flödesanalys, tillväxtultraljud och igångsättningssamtal den 16 juni, då jag kommer vara i vecka 39+0. Känns som en evighetsväntan. Men förhoppningsvis innebär det att jag iallafall inte kommer att behöva gå över tiden, och det är alltid något. Men jag hoppas verkligen att det kommer igång av sig själv tidigare. Hade varit så skönt om bebis ville titta ut typ denna veckan! Synd att det inte går att styra! 😂

Nu tänker jag ta mig upp ur sängen för att äta. Blir snart galen här och det tar mig en stund att ta mig till köket! Dagen sen bjuder på 11 års kalas. Så mysigt. Jag har redan planerat att jag ska ligga i soffan hela kalaset. Så trevlig är jag att bjuda hem nu för tiden. 

Ha en finfin dag hörni! 
❤️

Allmänt, Gravid, Just nu, Mobilblogg, Vardag | | Kommentera |
Upp