Stökvecka

Denna vecka har det verkligen inte gått som jag planerat, och därför har det inte hänt mycket här. I söndags var vi på förlossningskurs (tänkte jag skulle skriva mer om den senare), och vi var verkligen såå nöjda! 


I måndags var det dags för besök hos barnmorskan för mig där mitt blodtryck var lite högt, 140/91. Så barnmorskan bestämde att vi skulle ta ett nytt på onsdagen när vi ändå hade föräldragrupp hos henne. Kunde knappt gå på hela dagen på grund av foglossning, att vara så aktiv dagen innan var inget min kropp gillade! 

I tisdags var det dags för bilbesiktning och byte av däck, dessutom körde jag in om fotografen som ska ta gravidbilder på mig, för att prova en klänning. Helt slut efter dessa få ärenden. 

På onsdagen var vi på föräldragrupp hos barnmorskan, med fem andra par, första träffen av två. Efteråt tog vi mitt blodtryck igen och jag hade då 140/103. Eftersom jag dessutom känt bebis lite mindre den dagen så ringe min barnmorska in till förlossningen och skickade sen in mig där. Så ett andra besök på förlossningen blev det då för Fredrik och mig. Vi som bestämt att vi skulle ha en bebis med oss nästa gång vi åkte därifrån. Tji fick vi. Iallafall så gjorde de en koll av bebisen, både genom CTG för hjärtat och ultraljud för att se mängden fostervatten. Sen gjordes en blodtrycksmätning på mig och då hade det sjunkit till typ 140/90 igen. Läkaren bestämde sig då att jag skulle göra ett TUL (tillväxtultraljud) för att se så att bebben inte var tillväxthämmad. Så igår (torsdag) ringde hon och meddelade att det skulle ske idag. 

Gårdagen var då alltså en lång väntan, och jag var helt slut efter veckans alla aktiviteter! Helt galet! 

Så idag då. Hade tid klockan 11 och fick då göra ultraljud. Det visar sig då att bebis inte alls är tillväxthämmad utan tvärt om (precis som jag misstänkt länge!). Den låg på 21,8% över, vilket fortfarande är inom normalspannet dock, men just nu uppskattas den att väga nästan 2 500g, nästan 500 gram över det generella. Efter ultraljud så var det dags för ännu ett CTG där jag också fick klicka i när jag kände sparkar och de kollade min syresättning. Slutligen ännu en blodtrycksmätning. Blodtrycket hade sjunkit ännu mer och låg nu på runt 130/83 (har jag för mig!), vilket såklart är bra. Så det behöver de inte göra något mer åt. Läkaren tyckte dock att ännu ett TUL bör göras om några veckor, så om en fyra-fem veckor så är det dags igen. 


Så nu ligger jag här, helt slut! Bebis knuffar och har sig och tycker inte alls att jag ska få vila. 

Iallafall så är detta orsaken till att det varit så tomt här. Förhoppningsvis orkar jag skriva lite i helgen, men jag lovar inget! 

Helt slut kvinna! Jag hoppas ni får en fin Valborgshelg och att ni njuter av den extra lediga dagen! 
❤️

Gravid, Just nu, Mobilblogg | |
Upp