Helg!

God morgon denna lördag! Jag skulle önskat att jag kunde säga "denna våriga lördag", men här är det snarare höstigt väder än något annat. 


Gårdagen här hemma var en riktig "jag önskar att jag aldrig gått ur sängen"-dag. Den började bra med x antal timmar i badkaret för att lindra foglossningen och illamåendet (ja, av någon anledning mår jag lite, lite mindre illa när jag badar) lite. När jag sen ska ta mig upp så halkar jag och det smäller till rejält i fogarna. Underbart, de timmarna var alltså väl spenderade. I alla fall, klär på mig och sen går vi ner till tvättstugan för att fixa med tvätten. Upp igen sen och går in i bebisens rum. Känner då den doft jag absolut inte vill känna där inne. Kattkiss! Fan, illamåendet eskalerar. Det är bara att leta reda på källan och ta alla textilier i en påse och gå ner för alla trapporna igen till tvättstugan. Lucky me! 

När jag väl kommer upp så vill jag göra något lite mer positivt, så varför inte byta rullgardin i bebisrummet? Det kanske kan muntra upp mig? Sagt och gjort, ner med den gamla (klättrandes omkring på en soffa, fortfarande med foglossning) och packa upp den nya. Ska precis till att fästa den när jag ser att bara ett av två hål stämmer i väggen. Ajja, jag skruvar i ett, det bör räcka. Trär sen i rullgardinen och inser att hållarna är för långt från varandra. Vi har antagit att IKEA har samma standardmått, men tji fick vi. Inser att jag kommer behöva spackla och måla de gamla hålen och sen köpa plugg och skruvar och borra nya hål för att få upp rullgardinsjäveln! (Nämnde jag att det är en betongvägg!?) Hade jag vetat det så hade jag satt upp gardinstång och mörkläggningsgardiner istället. Blev sjukt lack och ville helst kasta ut skiten genom fönstret, men hejdade mig och satte mig och surade istället. Hormonerna ville helst att jag skulle gråta en stund, men jag var helt för arg. Till slut var jag så trött på mig själv att jag inte visste om jag skulle skratta eller gråta! Nu ligger allting huller om buller i bebisrummet där jag kastat det omkring mig. 

När jag vaknade idag kände jag direkt vilken stryk fogarna tagit av alla akrobatiska konster igår, så idag blir det att vila (och spackla borrhål) för mig. Fredrik ska på samkväm med laget hela dagen, så jag får snällt roa mig själv. 

Imorgon däremot är en bra dag. Då är starten på en kavalkad av bebiserelaterade roligheter som kommer pågå fram till BF. Imorgon påbörjas allt med en förlossningskurs. Det ska bli sjukt intressant och förhoppningsvis så kommer det att hjälpa mig lite med min förlossningsrädsla hoppas jag. Så himla taggad! 

Nu, däremot, ska jag försöka sova lite till. Efter att bara ha fått 3 timmar änsålänge inatt så hade jag verkligen behövt det! 


Ha en fin helg hörni! 

Gravid, Just nu, Mobilblogg | |
Upp