Serier jag följer - del 3

Jag tjatar ju alltid om att jag ser än den ena och än den andra serien, så nu tänkte jag att jag ska lägga upp vilka serier jag 1) följer själv 2) följer med Fredrik 3) följde när de gick och jag därmed har sett klart 4) har på min "att se lista". Då det är några stycken så får jag dela upp dessa i flera inlägg. 
 
Dagens inlägg kommer att visa de serier jag redan sett klart, och som avslutats av en eller annan anledning. 
 
3. Dessa serier har jag följt, och de är nu avslutade.
 
 
 
Serie om ett gäng college studenter som bildar en studiegrupp. Första säsongerna var riktigt roliga, och efter säsong fem tog det slut. Säsong sex släpptes bra mycket senare, och då saknades flera av karatärerna. Sista säsongen var ingen höjdare, även om jag tyckte den hade lite småroliga tillfällen. 
 
 
 
Åhh, jag älskade Cougar Town. Smått alkholiserade förortsmänniskor med för mycket tid. Älskar Courtney Cox efter att hon var med i Vänner, och gillade verkligen henne även här i Cougar Town. Definitivt värd att se!
 
 
 
Jag och Fredrik såg denna tillsammans. Bara en säsong gjordes, men den var väldigt rolig och vi blev båda ganska besvikna när den inte förlängdes. 
 
 
 
Även detta en serie som bara fick en säsong. Jag tyckte den var okej, men inte mer än så, så jag har inga önskningar om att den skulle fortsätta. Handlar om tre bröder som alla är i militären. Lite mycket slapstick och billiga skämt.
 
 
 
Yes, bäst! Detta är definitivt en av mina all-time favoriter! Jag har sett alla avsnitt hur många gånger som helst, och jag tittar fotfarande på dem med jämna mellanrum. Kan nästan varenda replik och använder ofta repliker från serien i verkliga livet. Inte alltid Fredrik fattar referenserna dock, vilket kan vara lite trist, haha.

 
 
Fick bara en säsong, och den var ganska kass även den. Vi följer två par och två singlar i deras liv och ser hur de alla önskar att de var i en annan situation typ. Ingen höjdare som sagt, och jag tycker inte man ska göra sig besväret att se den om man inte gjort det redan.  

 
 
Älskar! Jag och Fredrik kollade på denna tillsammans (japp, han tyckte också den var bra. Tror han fann minimancrush i Chuck) och jag har sett alla avsnitten flera gånger. Precis som med vänner är detta en serie som jag återser med jämna mellanrum. Jag tyckte det var sjukt synd när de bröt efter bara 5 och en halv säsong och jag grät som tusan när den tog slut. Hade lätt önskat fler säsonger.  

 
 
Riktigt bra komediserie jag och Fredrik följde. Älskar verkligen karaktärerna och storyn. Tyvärr blev serien nedlagd efter bara två korta säsonger, och jag hade gärna sett att de hade plockat upp den igen.  

 
 
Också en serie jag och F såg tillsammans. Komedi även denna, men gick bara en säsong. Helt okej, men ingen hallelulja feeling direkt. Småhärligt om tre pappor till småbarn och deras liv. 

 
 
Jag kollade igenom denna serien i ett sträck eftersom den redan var slut när jag började se den. Riktigt härlig, härliga skådespelare, men kunde tyvärr ibland bli lite "over the top".

 
 
Fredrik och jag såg denna, och sista säsongerna ville vi bara att den skulle ta slut. Vi fortsatte följa bara för att få se vem mamman var, men tyckte det var sånt fruktansvärt antiklimax och det kändes som att författarna ville både ha kakan och äta den samtidigt i slutet. De ville göra alla fans nöjda, och då blir det inte bra. Första säsongerna är dock riktigt bra, och Barney är helt underbar. 

 
 
Också lite halvdålig, men ändå charmig, serie om unga gymnaster och deras väg till OS. Som i de flesta teen serier så är det mycket drama, massa gnäll och en hel del glädje. Slutade tyvärr lite dåligt och väldigt tvärt.

 
 
Jag har inte så mycket minne av denna serien förutom att jag såg hela på en gång. Anledningen till att jag såg den var att en av skådespelarna i Happy Endings var med i den, så jag tänkte ge den en chans. Den fick bara arton avsnitt, så förmodligen var den inte jättebra. 

 
 
Väldigt härlig serie om en kvinnlig politiker som får ta hand om sin brors barn och då anställer en manlig nanny. Lite väl "hej vad vi inte ska ha stereotypa könsroller i denna serien", men ändå så blir de väldigt stereotypt. Trots det så är den härlig och jag var ganska besviken när den lades ner. 

 
 
Lite som de andra. Bra men inte extremt bra. Härliga karaktärer, men tyvärr utvecklades inte historien mycket. Allt handlade om fyra killar som lever och arbetar i New York, men inte tillräckligt mycket händer tycker jag. Smårolig, men inte mer. Fick dock tre korta säsonger innan den lades ner. 

 
 
Kommer inte ihåg alls, men har för mig denna var ganska kass. Såg igenom den på ett par dagar när jag hade riktigt tråkigt typ. Fick två korta säsonger innan den lades ner. 

 
 
Spinoff till Pretty Little Liars. Såg hela, men enda anledningen var att de förpassade Caleb hit, och jag gillar honom. Lyckligtvis varade inte serien i mer än tio avsnitt innan den lades ner, så det var över snabbt. Inte inärheten av samma klass som PLL. 

 
 
En klar favorit för mig och Fredrik. Riktigt härlig komedi om två par och deras singelkompis och deras liv i New York (har jag för mig). Klart värd att se! Rolig och peppande med bra skådespelare.

 
 
Komediserie som utspelar sig på ett sjukhus där man följer J.D., en nyutexad läkare, på hans turer i sitt nya arbete. Rolig med lite slapstick känsla och jag älskar J.D.s mentor Dr Cox. Sista säsongen var lite väl, de skulle definitivt hoppat den.  

 
 
Sträcktittade på denna under två dagar då den endast fick en säsong. Hyftat smårolig serie om tre ambulanssjukvårdare och deras arbete. Hade nog inte följt den en tredje säsong tror jag, men man vet aldrig.  

 
 
Gillade verkligen denna serie och var väldigt ledsen när den tog slut. Karaktärerna är härliga och överdrivna (på ett bra sätt), skådespelarna gör ett bra jobb och det finns väldigt mycket charmigt i denna serie. Hade gärna sett lite fler säsonger efterom det bara blev tre stycken. 

 
 
Småhärlig, men lite löjlig serier emellanåt. Var lite rädd att den skulle få ett dåligt slut då jag hört att den hade det, men jag tycker nog inte att det var särskilt dåligt. Hade dock tyckt det var kul att se det fortsätta och se hur det närmar sig tiden för när Sex and the City började. 

 
 
Komediserie jag och Fredrik verkligen gillade. Handlar om tre frånskilda män och deras hyresvärd och granne. Hyfsat kul, men kunde bli löjlig ibland och vi var inte allt för ledsna när den tog slut efter fyra säsonger.

 
 
Jag vet att jag sett denna serie, och jag har för mig att jag tyckte det var tråkigt när den var slut, men tyvärr kommer jag inte ihåg mycket av den, så riktigt så bra har den nog inte kunnat vara. Men jag har som sagt för mig att jag tyckte en faktiskt var bra när jag såg den. 

 
 
Typisk Sofie serie. Rent objektivt så är den ganska så dålig, men den har ändå något jag gillade. Slutade dock lite oavslutat eftersom den inte fick förlängt för en andra säsong, vilket jag tyckte var tråkigt.  

 
 
Jag knarkade denna serie ett tag. Precis som The Secret Circle så är The Secret Life of the American Teenager rent objektivt en dålig serie, men trots det så gillade jag den verkilgen. Det handlar om en tonåring som blir gravid och om hur hon och hennes familj, vänner och ovänner hanterar detta. Vi får följa dem i flera år därefter och allt är väldigt high schoolaktigt. 

 
 
Både jag och Fredrik gillade verkligen denna serie. Malin Åkerman spelar en troféhustru som, när hon gifter sig, får både styvbarn och två exhustrur på halsen. Riktigt härlig serie och vi var båda väldigt besvikna när den inte fick en andra säsong. 

 
 
Nej, denna var ingen höjdare alls. Jag såg ändå hela, eftersom jag inte kan sluta mitt i en serie utan måste se klart alla avsnitt som finns. Men denna serie var verkligen inte bra, och jag kan inte rekomendera den till någon tyvärr.

 
 
Lite som How I Met Your Mother. Bra första säsongerna, men framförallt sista säsongen väntade vi mest på att den skulle ta slut. Jag var lite orolig när de skulle byta ut Charlie Sheen mot Ashton Kutcher, men jag blev verkligen positivt överraskad och han gjorde det väldigt bra. Sjukt besviken på sista avsnittet, det var så fruktansvärt dåligt att jag nästan satt och skämdes. 

 
 
Riktigt bra serie om en stad som fastnar under en stor kupol. Här följer man sedan invånarna i deras kamp för att överleva och ta sig ut ur kupolen. Baserad på en Stephen King bok, vilket jag som King-fantast verkligen gillar.

 
 
Ännu en serie jag vet att jag sett, vet att jag gillade hyfsat mycket, men tyvärr inte kommer ihåg så mycket av. Komediserie som handlar om ett par där mamman till en bebis börjar jobba igen efter mammaledigheten och pappan stannar hemma för att ta hand om barnet. Småhärlig och ganska rolig om jag minns rätt. 

 
 
Ännu en komediserie. Handlar om ett par och deras kärlek och hur de håller kärleken vid liv. Lite smårolig även denna, men kan bli för mycket slapstick. Huvudkaraktären Whitney är komiker och även skapare av serien. Hon är dessutom skapare av serien 2 Broke Girls som jag också följer. 
 
Det var de 32 (!) serier jag sett alla avsnitt som finns av. Nästa gång kommer jag dela med mig av de serier jag har på min att se lista som jag sakta men säkert betar av (och som ständigt blir längre och längre!). 
Allmänt, TV-serier | |
Upp