Joy

 
Jag ska väl villigt erkänna att jag var kluven angående denna filmen innan jag sett den. Jag hade sett trailern och tyckte den verkade bra, men på IMDb hade den inte fått jättehögt betyg (6,6 om jag inte missminner mig), och väldigt många recensioner sa att det var en tråkig och ointressant film. Men jag litade på min magkänsla och bestämde mig för att se den. Sagt och gjort. Fredrik och jag har spenderat kvällen framför projektorduken och det ångrar vi inte. 
 
Joy är en film som känns i magen. Jag mådde fysiskt dåligt stor del av tiden över hur denna kvinna (Joy) blev behandlad. Jag kan inte förstå en del människors sätt att agera och hur de tar andra för givet. Men självklart händer det hela tiden. 
 
Det är en väldigt intressant film där vi får följa en kvinnas kamp för sig själv och sin familjs försörjning och lycka, trots att  hon ständigt blir motarbetad, och ibland även lurad, av både okända människor och människor som står henne nära. Visst har filmen sina dalar, och vissa saker är rent ut sagt skumma, men det bidrar ändå på något sätt till känslan i filmen. 
 
Jag ger Joy en 8/10. Se den! Jag kommer definitivt att ha den i huvudet ett tag framöver. 
 
Film | |
Upp