Respekt

Idag var en irrierande dag på gymmet. Det var helt galet mycket folk! Och något som irriterade mig ännu mer var hur många människor som har bristande respekt för andra. Speciellt på allmäna platser. Seriöst, så svårt är det inte. Idag var det framförallt två saker som var dryga.
 
Ett: lågstadielärare som tar med sina elever till ett utegym. Alltså, jag kan förstå att man har barn på ett gym, speciellt utomhus. Tränar man och inte har barnvakt så är det självklart att de ska vara med. Men personer som tar med sina barn (eller andras barn i detta fallet) och låter dem leka på gymmet, speciellt när det är folk där som faktiskt tränar, det är sjukt irriterande. Jag vill inte behöva fokusera på att be barn flytta sig från redskapen, eller hålla reda på var de är för att inte riskera att slå till dem med stängerna eller liknande. Jag vill fokusera på att träna. I anslutning till gymmet ligger beach handbolls/volleybollsplaner, och jag förstår att det är dessa som lockar och det är därför de är där egentligen. Men då ska de vara där och inte springa runt på gymmet och vara ivägen. Extra irriterande är det att lärarna inte säger till/har koll på barnen när de är i vägen för de som gymmar. Nej, håll barnen borta från gymmen så länge inte det är föräldrarna som är där och tränar. 
 
Två: människor som spelar galet hög musik när de tränar. Idag just var det tre killar som var där med sin skolklass. Klasskamraterna spelade handboll på beachplanerna, men dessa killarna gymmade. Helt okej det, men under tiden de gymmade så spelade de galet hög (och sjukt kass) musik. Jag har inget emot att någon spelar lite musik när de tränar, men när jag hör musiken så tydligt att jag kan urskilja varenda ord i texten TROTS att jag har hörlurar med musik på högsta volym, ja då är det faktiskt över gränsen.
 
Jag är sällan den som är tyst, jag säger ofta till när saker som detta händer, men idag hade jag inte ork eller tillräcklig självkontroll för att säga till. Förmodligen hade jag bara blivit förbannad, och det hade inte gynnat någon. Men seriöst, att ha lite respekt för andra är inte särskillt svårt och det kostar inte på särskillt mycket. Snälla, tänk på det nästa gång ni är på allmänna platser. 
 
Och nu avslutar jag detta inlägg om respekt med en gammal goding av Aretha Franklin.
 
 
 
Ha en bra onsdag fina ni!
Allmänt, Musik, Träning, Vardag | Aretha Franklin, Barn, Gym, Musik, Respekt | |
Upp