Prokrastination och längtan efter värme

Idag är jag verkligen i prokrastinations mode. Jag borde göra saker, men istället hamnar jag hela tiden med näsan i min bok. Men jag tänkte att om jag skriver några rader här så har jag åtminstånde utfört något av värde (?) idag. 
 
 
För tillfället går verkligen mitt liv på halvfart. Jag är så extremt trött på att bara gå hemma, och känner att jag verkligen behöver ett jobb, typ nu! Men det kommer inga jobb och knackar på dörren, och självklart har jag inte fått tummen ur att börja söka allt för mycket. Idag är det meningen att jag ska gå igenom mitt CV ordentligt och kolla lediga jobb. Det går sådär kan jag väl säga. Mitt mål är i och för sig inte att börja jobba nu, utan efter sommarledigheten (Fredrik går på sommarlov på måndag - det hade varit skönt att få lite gemensam ledighet nu kan jag säga!), men det är ändå dags att söka. Men som sagt, prokrastineringsexperten här sätter käppar i hjulet för sig själv. Så har ni ett jobb att erbjuda mig så hojta till. Help a brother out, liksom! 
 
I övrigt borde jag också kolla resor idag. Vi har äntligen fått allt löst nu, passen är klara sedan länge och kattvakt är fixat efter många om och men. Men! Allt det gör ingen skillnad så länge vi inte har någon resa bokad. Och det var min uppgift idag. Att kolla igenom var vi vill åka, vilket hotell, om vi ska åka charter eller reguljärt, hur länge vi ska vara borta och så vidare.. Inte för att jag inte har ett hum om de flesta frågorna direkt, men det hade ändå varit ganska bra att få lite mer kött på benen innan vi bokar. Som vanligt är vi sent ute, men det ska väl lösa sig. Jag måste bara komma igång! Men sen kanske anledningen kan vara lite att jag är så fruktansvärt flygrädd (förhoppningsvis endast tillfälligt), och då är det inte lätt att boka, eller tänka på, en flygresa. Men utomlands ska jag, om jag så måste bäras skrikande ombord på planet! 
 
 
Vår senaste flygresa, som bland annat tog oss till Bali, var 2012! Som jag längtar efter en ny resa till värmen!
Solnedgång på Gili Trawangan
 
Klippor och hav
 
Mera klippor och hav
 
Klippor, hav och Sofie
 
Poolområdet på vårt (första) hotell på Bali
 
Sådär, det var mitt gnäll om mina i-lands problem för idag. Nästa inlägg ska förhoppningsvis innehålla något lite roligare (och komma med lite kortare mellanrum).
 
Hur har ni det fina läsare? Har ni gått på semester än? Kanske varit/är utomlands redan? Ni får gärna lämna alla tips på resor ni kan till mig. I need it! 
Allmänt, Just nu, Resa, Vardag | | Kommentera |

Balkong - Före och Efter

Helgen som gått spenderade vi med att fixa till vår balkong. Den var helt okej, men väggarna var så sjukt smutsiga och under trallen vi lagt så låg där en grön plastmatta. Så jag kände att det var dags att röja lite och göra den mer användbar inför sommaren. På alla förebilderna har vi tömt balkongen, tog inga bilder innan det tyvärr.
 
Före:
Plastmattan har ryckts bort och under låg ett otroooligt charmigt golv! (Japp, jag var sarkastisk)
 
Såhär fräscha var väggar och tak
 
Fina sotfläckar i taket
 
Riktigt fräscht!
 
Än en gång det vackra golvet (varför går det gröna upp på väggen!?)
 
 
Under tiden:
Här har jag råskrubbat väggen i 25 minuter (en yta på ca 50x25 cm). Vid detta tillfället insåg jag att det var lika bra att måla om allt. 
 
Täcka golvet, maskera det som inte ska målas. Det är inte lätt att få maskeringstejp att fästa på tegel!
 
Efter första lagret färg
 
Sådär! Färdigmålat och den fula gröna väggdelen är borta!
 
Genast mycket fräschare!
 
Väggarna ser ju riktigt rena ut!
 
Trätrall har lagts över hela golvet och ett nät har satts upp framför glaspartiet (för att katterna ska kunna vara här ute trots att vi har öppet)
 
Klar förbättring!
 
Det extra nätet ska klippas av så fort jag har satt upp några krokar till att fästa det i. Det får vara som det är sålänge.
 
Efter:
Äntligen allt på plats! 
 
Förhoppningsvis ska en fin brudslöja titta upp i krukan snart!
 
Första middagen på balkongen. Vi är såå nöjda!
 
Som alltid finns det såklart småsaker att göra kvar, men i det stora hela är det äntligen färdigt! 
Vad tycker ni? 
 
Allmänt, Heminredning | | 2 kommentarer |

#TBT & finaste mormor

Idag är det torsdag, och alltså dags för en TBT (ThrowBackThursday för er som inte har koll på förkortningar [mamma]). Idag är det också den 16 juni, vilket innebär att idag är dagen då min fina mormor skulle ha fyllt 87 år om hon fått stanna hos oss längre. Därför var det självklart för mig att hon skulle vara med i denna TBT-bild. 
 
Var du än är mormor - stort grattis på din dag! Jag önskar att du var här så jag fick fira den med dig ordentligt! Jag hoppas du har det bra och att du är med morfar igen, någonstans och i någon form. Grattis än en gång! 
Jag och mormor - September 1986
#TBT, Bilder, Familj, Födelsedagar | 1986, Nostalgi, TBT | | Kommentera |
Upp