London baby! Del 2

Sådär, nu tänkte jag att jag skulle fortsätta berätta om vår Londonresa. Det blir lite långt mellan inläggen här såhär under sommaren, men jag föredrar att njuta av värmen och av att kunna umgås med min man så mycket som möjligt nu när han har sommarlov. Det kommer förmodligen bättras när hösten närmar sig! 
 
Men iallafall. London. Senaste inlägget (som ni hittar här) avslutades med måndagens avslut och mitt lyriska tjatande om hur bra Wicked var.
 
På tisdagen var det dags för mer sightseeing. Vi började dagen med frukost och sen ännu en promenad. Denna gång genom Kensington Gardens (med en avstickare till Royal Albert Hall) och Hyde Park. Jag hade kunnat gå i timmar i de fina parkerna och trädgårdarna. Det är så avslappnande. 
 
Söta - men dyra! - stolar i Hyde Park
 
 
Narniafeelings! 
 
 
Slutligen landade vi vid Buckinham Palace för vaktbytet. Det var sjukt mycket människor där, och poliserna som försökte hålla folkmassan från vägarna hade ett jäkla jobb! Jag var dock inte särskilt imponerad och hade i efterhand nog skippat vaktbytet och bara tittat förbi för att se stället överlag. 
 
 
 
 
 
Efter vaktbytet och skingrandet av folkmassan så började vi promenera igen. Vi var ännu en gång i en park, denna gång St. James's Park som vi tog oss igenom för att gå till tunnelbanestationen som ligger i närheten. 
 
Vi tog därifrån tuben till stationen Tower Hill, där vi hittade Towern. Vi gick omkring utanför och tittade, men vi hade inte tid att gå in och gå en guidning, det får vänta till någon annan gång. Byggnaden är sjukt häftig, och det byggnaden har använts till både fängelse, borg och kungligt palats, och det har använts till både avrättningar och tortyr. Så jag är definitivt taggad på att gå guidningen nästa gång! 
 
När vi tittat klart så tog vi en glasspaus i värmen innan vi styrde stegen mot Tower Bridge. Så sjukt häftig! Jag var helt amazed och gick och glodde som den Ture Turist jag verkligen var! 
 
 
 
Vi promenerade sedan längst med Themsen där vi stötte på en amfiteater där de visade Wimbledon och hade byggt upp ett par barer med dansgolv och satt ut en massa solstolar och spelade musik. Så grymt mysigt och vi stannade här en bra stund för att vila fötterna och njuta av det fina vädret innan vi fortsatte vidare till London Bridge. Idag är egentligen bron inget att se, men jag ville ändå se den på grund av all historia det finns. Detta är en plats där de tror det funnits en bro allt sedan romarnas invadering av området år 43. Broar här har det funnits flera av dock. Minst tre i romarnas regi, men även senare har det funnits flera. Vikingarna sägs ha rivit ner en bro 1014 (har ni någongång hört ramsan London bridge is falling down...? Härifrån kommer den) och nästa bro började sedan byggas på 1100 - talet.  Denna bro var full av byggnader (när det var som flest fanns det cirka 200 byggnader på den ca 270 meter långa och 8 meter breda bro!) något som ledde till en väldig massa dödsfall när bränder bröt ut, och det var också vid denna bro som huvud av förrädare sattes på pålar. Även när denna bro revs så byggdes det nya, och den som står idag stod klar 1973 och är galet tråkig. Jag tycker de borde gjort en bro med så mycket historia lite häftig, men i verkligheten är det som att titta på vilken annan bro som helst. 
 
 
 
 
När vi var klara med London Bridge så tog vi oss ännu en gång till tuben och begav oss till Harrods. Herregud, då om någon gång önskade jag att jag var rik! Fantastiska kläder och saker till ännu mer fantastiska priser! Jag var i himmelen och helvetet på en och samma gång! Vilken affär! Vi hann inte gå på alla våningarna och missade tyvärr matavdelningen som vi senare hört mycket gott om (pun intended), men jag hann bli deppig nog över min fattigdom på den tid vi var där, haha! Iallafall så begav vi oss sedan tillbaka till hotellet för att vila en stund innan det var dags att ge sig iväg igen. Denna kväll stod musikal på schemat ännu en gång, och vi började med att ta tunnelbanan till Tottenham Court Road och därifrån promenerade vi till ett ställe som heter Flat Iron där vi åt middag. Jag säger bara att är ni i närheten av Denmark Street (vilket ni är om ni är och shoppar på Oxford Street) så får ni absolut inte missa detta guldkorn. Härlig personal, soft stämning och fantastisk mat och dryck! Vi var verkligen galet nöjda och så glada att Tripadviser kunde tipsa oss om detta ställe! 
 
 
Efter vår goda måltid så var det dags för Guys and Dolls. Jag var som sagt astaggad eftersom Rebel Wilson skulle vara med, men i övrigt var jag lite rädd att vi skulle bli besvikna efter att ha sett Wicked dagen innan. Men nej! Såå galet bra även denna dag! Jag skrattade så jag fick tårar i ögonen, och vi hade så galet bra platser (fjärde raden!!) att Rebel Wilson var typ fem meter ifrån mig!! FEM METER! Det är inte alla som kan säga det minsann! (Ja, jag är lite starstruck!) Men det var såklart inte bara hon som var bra. Alla skådespelare var riktigt talangfulla och vi var inte ett dugg besvikna när det var slut (förutom på det faktum att det faktiskt var slut!). Denna musikal är definitivt också ett måste! Humorn är på topp och när skådespelaren som spelar Nicely Nicely Johnson (Gavin Spokes) stämmer upp i Sitt down, you're rocking the boat så gungade hela stället. Fantastiskt! 
 
När vi lyckats slita oss från teatern tog vi snabbt tuben hem och jag somnade nästintill innan huvudet nuddade kudden. Allt gående och alla upplevleser gjorde mig galet trött. 
 
Men nästa morgon var det dags igen. Det var vår sista hela dag i London och vi tänkte utnyttja den till max. Vi började dagen med frukost (vid denna tiden var vi ganska trötta på den enformiga frukostbuffén) och sedan tog vi oss till Portobello Road i Nothing Hill. Vi promenerade Portobello Road ner och jag hittade Hummingbirds Bakery, ett bageri vars bakbok jag har hemma, och jag var självklart tvungen att gå in och testa på deras cupcakes. Vi köpte med oss en red velvet cupcake och en black bottom cupcake att ha till fika vid ett bra tillfälle. Men först - titta i små affärer och på finfina hus! Jag vill också ha ett hus målat i en fin färg! Lavendel eller limegrönt kanske? 
 
 
 
 
 
Vi tog härifrån bussen till vårt hotell och tog oss sedan till Marble Arch och Speakers Corner och gick runt lite i Hyde Park innan vi satte oss i solstolarna för att njuta av våra cupcakes. De var galet goda och jag kommer definitivt baka black bottom hemma också (hade bara bakat red velvet innan, och den smakade precis likadant). Lite tråkigt var här att vi inte visste att det kostade att använda solstolarna, så vi fick betala dyra pengar (okej, kostade typ ett eller två pund per stol per timme kanske, men ändå) och kände oss lite tvingade att sitta kvar en stund då när vi väl betalt för dem, haha! Men snart var vi ändå iväg igen och då var det dags för shopping ännu en gång. Vi tog ännu en vända på Primark och sedan letade vi upp en affär som heter Long Tall Sally, en butik som har kläde för oss lite längre tjejer/kvinnor. Jag hittade litegrann där, men tyckte det var dyrt, så köpte inte jättemycket (varför ska det alltid kosta mer att vara lång? - det är alltid likadant när jag shoppar!) och sedan fastnade vi där och pratade väldigt länge med ett butiksbiträde som var svenska. När vi väl kom därifrån så gick vi ännu en vända till TK Maxx innan vi tog oss tillbaka till hotellet för att droppa shoppingpåsarna och byta om inför kvällen. 
 
 
Nästa stop var sedan Trafalgar Square där vi övade panoramafotografering, haha! Sedan var det dags att gå vidare. Vi ville hitta en pub som visade fotbollen där vi kunde äta middag, därför gick vi sedan till Covent Garden där vi letade med ljus och lykta efter vad vi ville ha. Vi hade ett "backup" ställe som vi gått förbi tidigare, och vi arbetade oss långsamt mot det. Vi hade sett att de hade storbildsskärm och vi hoppades på att det låg lite för off för att det skulle vara fullt. Vi hittade inget på vägen utan testade backup-stället. Tji fick vi. Det var galet mycket folk, och vid de enda borden som möjligtvis kunde vara lediga var tvn utom synhåll. Och att äta där för stämningen var ingen höjdare när vi inte kunde se tvn. Så vi gick vidare och hamnade tillslut på Maxwells, ännu ett ställe jag absolut kan rekommendera. Deras dessertshakes såg giftiga ut! 
 
 
 
 
Slutligen tog vi oss till Piccadilly Circus för att se det i all sin prakt när skymningen lagt sig. Det är helt sjuk vilken skillnad det är att se stället på dagtid kontra att se det på kvällen. Detta var kvällens sista stopp, den sista kvällen vi hade i London. Efter detta väntade hotellet för packning och sömn inför kommande morgons hemresa.
 
 
 
 
Morgonen därpå började tidigt med frukost, sista minuten packning och slutligen utcheckning. Vi tog oss sedan en lång promenad i parken för att slutligen hamna vid Marbel Arch där bussen till Luton skulle gå. Vi spenderade lite tid med att bara sitta och njuta i gräset innan det var dags att gå till bussen. 
 
 
Vi tog sedan bussen till Luton där vi käkade lunch innan det var dags att boarda. Det blev såklart en massa förseningar, jag var galet flygrädd och satt mest och grät, vi fick byta platser till nödutgångarna för mer benutrymme (YAY!) och vi kom slutligen iväg från Luton och upp i luften. Resan gick bra och trots att jag var rädd så försökte jag fokusera på att läsa för att tänka på annat än rädslan. Resan kändes bra mycket kortare än ditresan och när vi väl landade tog jag ett lättat andetag och insåg att det faktiskt gått bra även denna resa. 
 
Vi tog oss ut från flygplatsen och tog tåget till Hyllie där vi blev hämtade av svärmor. Vi åkte hem om till mina föräldrar för att se till katterna (mina föräldrar reste till Finland tidigare och jag var tvungen att komma in om och kela och ge mat) och sedan åkte vi hem till mina svärföräldrar för middag. Vi var galet trötta efter en lång dag så när vi ätit tackade vi för oss och körde och hämtade katterna innan vi körde hem och kunde kasta oss i soffan och försöka smälta allt vi varit med om de senaste dagarna!
 
 
Så vad tycker ni? Har vi missat något essentiellt i London? Något vi inte får missa nästa gång kanske? 
Allmänt, Bilder, Födelsedagar, Resa, Stunder | London 2016 | |
Upp