London baby! Del 1

Tänkte jag skulle skriva lite om vår London resa, och framförallt dela med mig av lite bilder. Tror dock jag får dela upp det i flera inlägg eftersom vi gjort massor! 
 
Ni har nog redan sett här att vår resa började förra lördagen, genom att Fredrik överraskade mig på morgonen med en resa samma dag! Panikpackning och nojja, men klockan två på natten mellan lördag och söndag landade vi på Luton Airport. Vi tog oss till hotellet och kastade oss i säng, helt slut båda två av den långa dagen. 
 
Söndagen började med en fantastisk frukostbuffé (vi hade väntat oss galet kass mat hela tiden i London, haha!) och sen tog vi oss till tåget som skulle ta oss till London. Ca 45 minuter senare var vi framme. Vi började med att promenera över gatan till King's Cross Station för att se Platform 9 3/4 och gå i Harry Potter shopen. Galet mycket folk, de stod i kö hur länge som helst för att fotas, så mycket tid hade jag verkligen inte lust att lägga på en bild, så stort fan är jag inte, haha!
 
Här köade folk galet länge för att fotas!
 
 
 
När vi trängts klart i shopen så påbörjade vi vår långa (!) promenad genom London. Från King's Cross Station till vårt hotell på Queensborough Terrace i Bayswater. Det var strax över 7 km det hållet vi gick, men det kändes som 5 mil! Det var väl både på grund av att allt var nytt, det var mycket folk, vi hade packningen med oss och för att vi inte gick den närmsta vägen utan lite på känsla och lite efter kartan. Det tog oss 1 1/2 timme att ta oss till hotellet, och när vi checkat in så kastade vi oss i sängen och sov! Så välbehövligt! 
 
Efter vår stärkande powernap så gav vi oss ut på de Londoniska gatorna för att utforska staden. Och oj, vad vi gick igen! Vi gick från hotellet vid fyra och var tillbaka vid halv elva, och nästan hela tiden gick vi! Vi fick se en massa sevärdheter dock! 
 
M&M Store 
 
Röda bussar
 
 
 
 
 
Big Ben (som förövrigt egentligen heter Elizabeth Tower, Big Ben är den största slagklockan inuti), röd Londonbuss och röd telefonkiosk, allt på samma bild.
 
Big Ben & London Eye
 
Westminster Abbey
 
London Eye
 
 
 
 
När man ser det lidegrann såhär från ovan...
 
 
 
 
 
Sevärdheterna vi hann checka av var bland annat, Big Ben, Westminster Abbey, London Eye, Picadilly, Victoria Tower Gardens och en massa annat på vägen! Häftigast för dagen var nog faktiskt utsikten från toppen av London Eye. Riktigt värt att åka upp där! Ska ni göra det så spara tid och kosta på er de extra punden det kostar att ta snabbkön. Jag hade blivit galen av att stå i kön och vänta!
 
Efter många timmars promenad var vi galet hungriga och bestämde oss för att testa Fish and Chips på en pub, samtidigt som vi kollade fotbollen. Riktigt skönt att vila fötterna då kan jag tala om! 
 
Dinner time!
 
 
När vi ätit och sett klart fotbollen så tog vi oss tillbaka till hotellet för att få sova! Och där var vår söndag över! 
 
Morgonen efter vaknade vi i hyfsat god tid och tog oss ner för frukost. Inte riktigt samma utbud som på förra hotellet direkt (men två stora skålar oliver fanns det. Hur de har prioriterat där kan jag inte riktigt förstå!), men vi fick mat iallafall, och efter vad jag hört om andra ställen i London så var det ändå väldigt bra.
 
Måndagen var en shoppingdag för oss hade vi bestämt. Men först av allt köpte vi Oyster cards (för att kunna åka lokaltraffiken - så nöjd att vi köpte dessa!) och sen åkte vi till Leicester Square och TKTS för att köpa biljetter till musikaler. I tunnelbanan såg jag en reklamskylt som visade att Rebel Wilson (I LOVE HER!!) skulle göra ett gästspel under åtta veckor i rollen som Adelaide i Guys & Dolls. Och detta var under tiden vi var där! Så jag sa direkt att jag ville se den.
 
Jag seriöst älskar Rebel Wilson!!
 
I kön sen bestämde vi oss för att också se musikalen Wicked, en typ bakgrundsstory till Trollkarlen från Oz (som jag tyvärr inte sett än!). Den låg bra till på topplistan, så vi kände att det var ett säkert kort. Jag var lite orolig att biljetterna skulle vara slut, men inte då. Vi fick biljetter samma kväll till Wicked på rad 12 eller 17 (?) (vi valde då de näst dyraste biljetterna), och till nästföljande dag till Guys & Dolls på rad 4!! Jag var happy, happy, happy!!
 
Tickets!
 
När vi köpt biljetterna så tog vi oss för att shoppa. TK Maxx, Primark (galet mycket folk!!!), Topshop, New Look och så vidare. Jag hittade tyvärr inte jättemycket, men Fredrik handlade en del (haha!). Och litegrann hittade även jag såklart. Någon kjol, någon topp och lite smått och gott. Vi hann också med lite fika i shoppandet. När vi sen var klara tog vi oss tillbaka till hotellet för dusch och ombyte innan vi gav oss iväg igen. Vi tog en snabb pizza på en restaurang precis vid Apollo Victoria Theatre innan det var dags för Wicked. 
 
 
 
Herregud säger jag bara! Jag hade höga förhoppningar på musikalen, men de överträffades många gånger om! Så sjukt bra det var! Skådespelarna var fantastiska, och vilka röster! Jag försvann verkligen in i historien och skrattade och grät som en galning. Det var underbart, fantastiskt! Det enda jag önskade senare var att vi tagit de dyraste biljetterna istället, de var inte så mycket dyrare och vi hade kommit ännu närmre då, vilket jag gillat. Men nu vet vi det till nästa gång. Så fort den var slut så kunde vi inte göra annat än titta på varandra, vi var båda helt lyriska. Jag hade tveklöst kunnat se den igen och igen och igen utan stopp! Dock var jag lite ledsen eftersom jag tänkte att Guys & Dolls aldrig skulle kunna vara lika bra och vi hade sett den bästa först. Men det var ju inget vi kunde veta på förhand. 
 
När vi tagit oss ut från teatern (jag hade galet svårt att slita mig därifrån) så tog vi oss tillbaka till hotellet och ännu en dag var till ända. 
 
Nu tänker jag avsluta här och fortsätter igen en annan dag. Men det jag absolut vill säga innan jag avslutar är att; är ni i London så gå på musikal! Och inte bara det, gå och se Wicked! Vare sig ni sett Trollkarlen från Oz eller inte. Den var så galet bra att jag till och med just nu sitter och lyssnar på musiken från den! Emma Hatton som för tillfället spelar Elphaba är en fantastisk sångerska och hennes version av Defying gravity gav mig gåshud flera gånger om. Bara gör det! Hinner ni passa på innan hon slutar i september, så passa på! Till och med Fredrik, som inte är mycket för teater eller liknande (framförallt för han förmodligen inte sett så mycket tidigare) tyckte den var sjukt bra, vilket säger en hel del.
Allmänt, Bilder, Födelsedagar, Resa, Stunder | London 2016 | |
Upp