Te är gott.  Gonatt!

img_0317 (MMS)

Te är gott.  Gonatt!

Mobilblogg | | En kommentar |

gramATTiskt

Jag, Fredrik och Fredriks familj hade en liten diskussion i helgen. (Inga upprörda känslor eller skrik och svordomar. Jag har nog vuxit upp. ;) ) Vi pratade om uttal. Och språknitisk som jag är så var jag ju självklart helsäker på  min sak.

Det vi diskuterade var hur man uttalade orden "grammatiskt" och "zucchini". Jag hävdade bestämt att grammatiskt uttalas gramATTiskt. Här var Fredrik, Philip (Fredriks bror) och Marie (Philips flickvän) helsäkra på att man uttalade det graMATiskt medans Anita (Fredriks mamma) höll med mig om att visst, så kunde man också uttala det. När jag sedan uttalade ordet zucchini för zuKini istället för zuCHini så stod jag däremot helt ensam. Hur härligt är det inte då att man har en Iphone och kan ta sig in på SAOL för att kontrollera uttalet i ordlistan genast. Kontrollerade självklart även i ett par ordböcker som fanns i hemmet, och vem hade rätt?

Det var allt jag ville säga.
Jag älskar att ha rätt och vill att alla ska veta att jag nästintill alltid har det!


Allmänt | | Kommentera |

Match Hästö IF-Rimbo HK

Jaha, var på Hästö's andra match för säsongen igår. Och det bådar verkligen inte gott får jag säga. Första halvlek var försvaret verkligen under all kritik. Rimbo, som de mötte heter, är nykomlingar i Allsvenskan, och de fick stå på åtta meter och skjuta utan att någon rörde vid dem. De gjorde x antal mål på det sättet, helt ostört. Antalet räddningar var inte heller helt imponerande tyvärr. Men det är väl inte alltför lätt med ett försvar som ser ut som om de hellre var någon annanstans. Skyttet ska vi heller inte prata om. I början av första spelade Rimbo ett extremt utgrupperat försvar, vilket innebar att Hästö killarna hade många chanser att gå igenom, vilket de gjorde väldigt bra. Dock gick snart Rimbo ner på ett defensivt 6-0 försvar, vilket var en av många spikar i kistan för Hästö. Trots att Hästö har ett mycket bra skytte från nio meter så försökte de fortfarande grisa sig in på sexmeter. Där de fastnade. Om och om igen. Så fort det sköt uteifrån så betalade det sig med mål, men tror ni de fortsatte? Nej!

Hästö gick till pausvila i underläge med en boll, 17-18, och jag satt och hoppades på en nytändning i andra halvlek. Och till viss del gjorde grabbarna mig till viljes. Othén byttes ut från sin otacksamma målvaktsuppgift och Samuelsson fick visa vad han gick för. Efter att ha rutit till på försvaret några gånger så skärpte de sig lite och försvarsspelet såg i perioder mycket bättre ut. Dock måste de våga smälla på lite mer och inte bara stå och vänta på skotten. Rimbo fortsatte till en början väldigt defensivt, men gick senare ut mer utgrupperat. Trots detta så kunde Hästö inte göra mål! Många tekniska fel från båda hållen, men framförallt från Hästö's sida.

Matchen slutade med lika, 32-32, vilket jag inte kan säga är ett rättsvisande resultat. Tyvärr var Hästö inte alls med på noterna utan Rimbo var det bättre laget för dagen. Dock kan jag väl säga att Hästö alla andra dagar borde avgå med vinst.


Handboll! | | Kommentera |
Upp